DrayTek Vigor 2960 Dual WAN Security Firewall

 481,00

Uitverkocht

DrayTek Vigor 2960 Dual WAN Security Firewall

De DrayTek Vigor 2960 dual WAN security firewall combineert high speed internet toegang en een uitgebreide beveiliging. De geavanceerde firewall en VPN mogelijkheden maken deze router uitermate geschikt voor zakelijke toepassingen. Functionaliteiten zoals VPN, object oriented firewall en Gigabit LAN zorgen voor een optimale integratie en beveiliging van jouw netwerk.
De dual WAN optie met load balancing en fail over zorgt voor een hogere betrouwbaarheid van de internetverbinding. Dit product wordt geleverd in een metalen behuizing en kan eenvoudig in een 19″ patchkast worden gemonteerd.

Management

De geïntegreerde grafische web user interface in de router maakt het mogelijk om op efficiënte wijze management toe te passen op het netwerk. De web user interface is uiteraard bereikbaar vanuit het lokale netwerk, maar door de ingebouwde management access control is ook eenvoudig aan te geven hoe de router vanaf het internet gemanaged kan worden. Toegang van het management via internet kan middels FTP, HTTP, HTTPS, Telnet en SSH, waarbij uiteraard kan worden aangeven vanaf welk IP adres dit mogelijk is en welke poort hiervoor dient te worden gebruikt. De implementatie van het TR-069 protocol in de router maakt management via het centraal management systeem VigorACS mogelijk.

High Availability

De Vigor 3900/2960 ondersteunt High Availability. Wanneer je twee van deze routers plaatst in een netwerkomgeving kan er een master/slave configuratie worden gecreëerd. Mocht de master uitvallen dan zal de andere router, de slave, alles over nemen. Zo ben je altijd online.

Applicaties

In de router zijn verschillende applicaties geïmplementeerd waardoor toepassingen nog eenvoudiger worden, zo beschikken de modellen uit deze serie over Dynamic DNS, GVRP, Wake on LAN en UPnP.

Bandbreedte Beheer / Quality of Service

Met bandwidth management kan de internetverbinding optimaal worden gebruikt. De QoS-functie in deze router zorgt ervoor dat datastromen, zowel inkomend als uitgaand, met een door jouw bepaalde prioriteit worden behandeld. Je kan bijvoorbeeld per poort of per IP adres de bandbreedte aangeven. Quality of Service (QoS) zorgt eveneens voor gegarandeerde VoIP kwaliteit. De toepassing van QoS garandeert dat overige datastromen, zoals HTTP en FTP, geen invloed hebben op de kwaliteit van het telefoongesprek.

NAT

Naast de firewall functionaliteiten is het eveneens mogelijk om Port redirection, DMZ host en address mapping toe te passen in jouw configuratie.

LAN Standaard beschikt de router over een DHCP server die de IP adressen uitdeelt aan de LAN zijde, dit kan worden toegepast over meerdere subnets. Indien gebruik wordt gemaakt van een andere DHCP server kan deze uiteraard ook worden uitgeschakeld. Daarnaast kunnen statische routeringen worden aangemaakt voor LAN en WAN.

VPN

De modellen uit deze serie beschikken over een geïntegreerde VPN server. Hierdoor kan een VPN tunnel gemaakt worden naar jouw netwerk, zonder dat hiervoor een VPN server in het netwerk vereist is. VPN biedt een beveiligde verbinding over het internet naar jouw eigen netwerk. Er zijn verschillende vormen van VPN. DrayTek ondersteunt L2TP, IPSec en PPTP.
Met deze routers is het mogelijk twee netwerken transparant te koppelen. Dit kan door gebruik te maken van de LAN-to-LAN VPN op basis van PPTP en IPSEC. Met deze VPN tunnel wordt de verbinding opgezet tussen 2 routers. Om vanaf een PC verbinding te kunnen maken met het netwerk, kan gebruik gemaakt worden van een Telewerker profiel. DrayTek stelt een gratis programma beschikbaar om ook een veilige telewerker verbinding op te kunnen zetten.

FIREWALL

Voor optimale beveiliging van het netwerk kan gebruik worden gemaakt van de ingebouwde firewall.
De firewall kan policy-based toestaan of blokkeren van in- en uitgaand verkeer. Aan de hand van regels kan communicatie van en naar een netwerk verboden of juist toegestaan worden. De firewall kan op basis van source en destination, poort nummer en interface worden toegepast. Alle firewall regels kunnen eveneens voor inkomende VPN verbindingen worden toegepast.

Doordat de firewall van de router is voorzien van Stateful Packet Inspection (SPI) worden alle pakketten gecontroleerd op ‘connection state’. Als een pakket volgens de firewall regels wordt doorgelaten, dan wordt het ook gecontroleerd op actieve connecties. Zijn er geen actieve connecties, dan zal de router de pakketten alsnog blokkeren.

 

Specificaties

* 2 Gigabit WAN poorten – doorvoersnelheid tot 1Gbps
* 18 virtuele WAN profielen
* 4 Gigabit LAN poorten
* 200 IPSec VPN / 50SSL VPN verbindingen
* Meerdere LAN subnetten – tot 20 subnetten
* Port/tag based VLAN (802.1Q)
* AP management voor 30 access points
* Uitgebreide QoS functionaliteiten
* Load balancing
* High availability
* Fail over
* Object oriented firewall
* IPv4/IPv6
* Rackmountable incl. brackets