Wat is een 088 nummer?

Een 088 telefoonnummer is een niet regio-gebonden nummer voor zakelijke telefonie. Direct je bestaande 088 nummerblok meeverhuizen.

088 nummers

Wat is een 088 telefoonnummer?

Een 088 zakelijk nummer is een niet regio-gebonden nummer voor zakelijke VoIP telefonie. Een 088 nummer wordt altijd uitgegeven in 100 tallen. Hierdoor beschik je altijd over voldoende doorkiesnummers voor iedere medewerker.

Een 088 netnummer geeft ook een stukje weer van hoe jij je profileert. Omdat 088 nummers altijd in 100 of meer worden verstrekt, creëer jij een uitstraling van een grote organisatie naar buiten. De identiteit van jouw organisatie wordt naar buiten gepresenteerd als groot en professioneel met een landelijk dekkend telefoonnummer. Is dat nou net niet jouw bedoeling kijk dan eens bij 085 nummers.

Het telefoonnummer kan ook worden gekoppeld aan een mobiele telefoon. Dit is waarom het zo geschikt is voor VoIP telefonie. Met een dergelijk nummer kan je net zoals gewoonlijk naar het buitenland bellen. Veel grote bedrijven nemen een 088 nummerblok voor een zakelijke uitstraling.

Hoe werkt een 088 nummer?

Een 088-nummer is een landelijk telefoonnummer dat wordt gebruikt om niet beperkt te zijn tot een specifieke regio.

Wanneer je vanuit het buitenland naar een 088-nummer belt, werkt het op dezelfde manier als een gewoon regionaal nummer. Je kunt dus bellen en gebeld worden zonder problemen.

Een 088 nummerblok van minimaal 100 telefoonnummers wordt altijd uitgegeven voor 088-nummers en moet na aanvraag worden geactiveerd.

VoIP demo
Waarom een 088 nummer kiezen

Waarom een 088 telefoonnummer kiezen?

Bedrijven verkiezen een 088 netnummer boven een regionummer zoals als 010, 020, 030 omdat men landelijk wil opereren. Daarbij komt dat een 088 netnummer een zakelijk nummer is, uitsluitend voor bedrijven.

Daarnaast zijn deze bedrijfsnummers overal in Nederland hetzelfde. Ze zijn niet gebonden aan een regio. De kosten zijn voor de beller gelijk, hij betaald het regiotarief. Voor grote bedrijven met veel dochterondernemingen zijn 088 nummers ideaal. Zo herkennen klanten de nummers door het hele land en weten dat het landelijk actief is. 

Wat is het verschil tussen een 088 en een 085 nummer?

Er zit weinig verschil tussen een landelijk 088- en een landelijk 085 nummer. Het grootste verschil zit in de hoeveelheid waarin je de nummers kan aanvragen. Bij 088 nummers hebben wij het over aantallen van minimaal honderd landelijke telefoonnummers. Verder zijn ze te verkrijgen in duizend stuks en zelfs tienduizend stuks. Dit is bedoeld voor grootverbruikers met meerdere ondernemingen door het hele land. Met behulp van VoIP telefonie en een VoIP account heeft iedereen een eigen telefoontoestel en kunnen jouw werknemers vanzelfsprekend worden verbonden met specifieke klanten.

Een 085 nummer kan je, in tegenstelling tot een 088 netnummer, per stuk aanvragen. Dit is handig voor kleinere bedrijven en mensen die snel willen uitbreiden maar in niet zulke mate waarbij minimaal honderd stuks aan telefoonnummers nodig zijn. Je betaalt echter pas voor een 088 netnummer wanneer deze actief wordt, en wanneer deze gedeactiveerd wordt stopt de betaling ervoor. 

klantervaring voip
voipzeker-internet-header

Verschil tussen een 088 en 0800 / 0900

Sinds de intrede van landelijke 088 nummers hebben mensen zich afgevraagd wat de verschillen zijn met de al bestaande 0800 en 0900 nummers. Deze zijn namelijk al bedoeld voor zakelijk gebruik. Het eerste verschil zit in de kosten. Bij 0800 nummers zijn de belkosten volledig voor het bedrijf. De kosten van een 0900 nummer zijn meestal voor de beller. Het tweede verschil tussen 088 nummers en 0800/0900 nummers is de bereikbaarheid.

Alle drie geven aan dat een bedrijf landelijk actief is, maar een 088 nummer kan vanuit het buitenland gebeld worden. Dit is met name belangrijk voor organisaties als transportbedrijven, welke dagelijks in contact staan met het buitenland. Echter, soms kan je in zo’n geval beter een regionummer in het desbetreffende land aanvragen.

Kosten 088 nummer

Om een 088-nummer (nummerblok) aan te vragen, moet je contact opnemen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Tegen betaling kun je daar een nummerblok kopen. 

Vervolgens moet je jouw 088 nummers onderbrengen bij een zakelijke VoIP-provider. Bij VOIPZeker bijvoorbeeld, kun je al onbeperkt bellen voor maar € 17,50. 

2 088 nummers
nummer aanvragen

Geschiedenis 088 nummers

In 2004 werd de 088 nummerreeks opgenomen in het officiële nummerplan dat beheerd wordt door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Dit gebeurde vanwege de toenemende vraag van grote nationale organisaties met meerdere vestigingen naar een eigen telefoonnummerreeks, om niet langer afhankelijk te zijn van lokale telefoonnummers. De introductie van de 088 nummers werd met veel enthousiasme ontvangen.

Vanaf 2004 konden organisaties een blok van 088 telefoonnummers reserveren en deze gebruiken voor al hun vestigingen of filialen in het hele land, in plaats van lokale telefoonnummers of een landelijk nummer uit hun eigen nummerreeks te gebruiken. Als er nieuwe telefoonnummers nodig waren, konden deze direct toegewezen worden aan een nieuw kantoor vanuit het eigen nummerblok.

Blije klant

088 nummer aanvragen

De meest succesvolle bedrijven gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen