Wat is VoIP en hoe werkt een VoIP toestel?

VoIP staat voor Voice over IP. Wij leggen je uit wat VoIP telefonie is en hoe een VoIP toestel werkt. Ontdek waarom VoIP telefonie een geweldige oplossing is.

VoIP vaste telefonie

Zakelijke VoIP telefonie

Maximale service en optimale functies.

Wat is VoIP?

VoIP staat voor 'Voice over IP' en biedt de mogelijkheid om te bellen via het internet. Je kunt via VoIP zo veel gesprekken voeren als jij wilt. Er is veel veranderd sinds de tijd van analoge telefonie. Waar je in het begin nog een enkele telefoonlijn had, zijn later ISDN-lijnen gekomen, waarmee je één of enkele gesprekken tegelijk kan voeren. De fysieke telefooncentrales die hiervoor onderhouden moeten worden zijn uit de smaak gevallen omdat bedrijven nu goedkoper en zonder onderhoudskosten kunnen gebruikmaken van IP telefonie.

Met de verbeteringen op het gebied van internet en de snelle ontwikkelingen geeft IP telefonie even goede kwaliteit gesprekken, tegen lagere kosten en met meer mogelijkheden. VoIP providers als VOIPZeker maken gebruik van een server die buiten het bedrijf om gaat. Dit is voordelig omdat je geen onderhoudskosten meer hebt en je bent niet gebonden aan vaste telefoonlijnen. We gaan hieronder in op de diverse voordelen van internet telefonie tegenover normale telefonie.

Voor en nadelen van VoIP

IP-telefonie gaat gepaard met lagere kosten. Omdat het zo goedkoop is, stappen zowel bedrijven als particulieren over op IP telefonie. Gemiddeld gezien ben je ruim 40% goedkoper uit dan met je huidige telefonie.

Om verrassingen te voorkomen, zijn er belbundels beschikbaar. Alle vaste en mobiele nummers kunnen op deze manier goedkoop bereikt worden. Daarnaast is de VoIP verbinding is snel geregeld. Voor het buitenland kan VOIPZeker gerichte afspraken maken, waardoor je altijd voordelig uit bent. Naast diverse kostenbesparingen heeft internet telefonie meer voordelen.

Unite Phone vaste telefonie
VoIP telefoon

Wat is een VoIP toestel ?

Met een IP telefoon bel via het internet. Om te kunnen bellen met IP telefonie heb je naast een account en telefoonnummer ook een IP toestel nodig. Heb je nog geen VoIP toestel? Neem dan een kijkje op onze webshop. Vandaag bestellen = morgen in huis.

IP toestellen zijn telefoons die je rechtstreeks op het internet kunt aansluiten. Er zijn simpele IP telefoontoestellen voor bellen en gebeld worden en uitgebreidere receptie telefoons of telefoons met een headset aansluiting.

Alle soorten en merken VoIP toestellen

De meest gebruikte merken op dit moment zijn Yealink, Cisco, Gigaset en Grandstream. Deze merken zijn uitvoerig getest en gecertificeerd door ons. Hierdoor kunnen wij de werking met zakelijke internet telefonie garanderen.

Uiteraard zijn er nog heel veel merken zoals Polycom, Snom, Aastra, Mitel en Panasonic. Omdat VoIP toestellen werken met een open standaard SIP genaamd, kunnen deze merken ook werken op VoIP telefonie, de ondersteuning is alleen wat beperkter.

VoIP telefoons
2 VOIPZeker | Wat Is VoIP En Hoe Werkt Een VoIP Toestel?

Bellen zakelijk hosted VoIP

Bellen met internet heeft meer functies dan alleen traditioneel bellen. Keuzemenu's kunnen effectief gebruikt worden om alle bellers bij de juiste medewerker uit te laten komen. Wanneer iemand in gesprek is kan een ander het inkomende gesprek opnemen aan de hand van dynamische doorschakelingen. Voicemail en gespreksopname is daarbij mogelijk.

Voordelen

Voordelen van overstappen en persoonlijk advies

Bellen met internet is goedkoper omdat er veel bespaard kan worden op de standaard tarieven die worden gerekend voor bellen. Snel komen bedrijven uit op zo’n 40% vermindering in kosten wanneer ze overstappen op VOIPZeker. In combinatie met de lage instapkosten en veel functionaliteiten heb je een snelle ‘return of investment’.

De tal van mogelijkheden spelen ook een rol in de voordelen. Het instellen van een belplan waarmee bellers bij de juiste medewerker aankomen is een waardevolle aanwinst. Deze keuzemenu’s kun je zelf aanmaken zodat het aansluit op jouw eigen onderneming. Doorschakelingen, wachtrijen, fax-to-email, voicemail, gespreksopname, nummerherkenning, noem maar op. Alles zit inbegrepen bij bellen met internet.
voipzeker-internet-header
Wat is VoIP

Vast op Mobiel - Het beste van twee werelden

VOIPZeker brengt het beste van twee werelden samen, namelijk dat van vaste telefonie en mobiele telefonie. Een zakelijk mobiel abonnement van VOIPZeker integreert jouw mobiele telefonie met jouw online telefooncentrale. Dit betekent dat je met jouw zakelijke mobiel onderling gratis met elkaar belt.Met onze gratis Unite Phone App wordt je mobiele telefoon omgetoverd naar een vast telefoon, in je broekzak. Zie de beschikbaarheid van collega’s, doe meer aan vergaderingen en bel met je vaste zakelijke nummer uit naar klanten.

Voordelen Vast op Mobiel

Zakelijke telefonie in je telefooncentrale

Dat de termen telefonie uit de Cloud en voice over ip telefonie veel mensen afschrikken komt door de slechte start en introductie van de grote providers. Zowel technisch als administratief waren de grote operators simpelweg niet goed voorbereid om de internet plus bellen pakketten voor thuis aan te bieden en de grote stroom aan orders te kunnen verwerken.
VoIP telefonie nummers uitkiezen
Zakelijk voip nummer

Waarom een telefooncentrale in de Cloud?

Een telefooncentrale maakt grote eenmalige investeringen overbodig, je bespaart op de maandelijkse abonnementskosten en gesprekskosten en je krijgt er veel flexibiliteit voor terug.
Je betaalt per gebruiker en daardoor betaal je alleen voor wat je op dat moment nodig hebt. Je kan namelijk simpel vanuit de online portaal zelf het aantal gebruikers beheren. Ook kun je de bereikbaarheid van je bedrijf optimaliseren omdat je meer functionaliteiten krijgt.
Het begint allemaal met een goede inventarisatie van je huidige situatie en je wensen. Dit vertalen we in een zogenaamd belplan. Hiermee bepalen we wanneer welk gesprek door wie wordt afgehandeld. Een perfecte telefooncentrale die je zelf kunt beheren zonder enige IT-kennis. 

Zakelijke telefooncentrale - Vanaf slechts € 13,50

Vrijwel alles staat tegenwoordig in de Cloud. Denk aan werkplekken, servers en databases maar ook de cloud telefooncentrale. Dit brengt veel voordelen met zich mee. Is dit nog niet het geval in jouw organisatie? Blijf dan even verder lezen en leggen 
Telefonie in de cloud kent verschillende namen zoals VoIP telefonie, telefonie in de cloud, Hosted telefonie, IP telefooncentrale in de cloud, Hosted IP-telefonie. Wij bij VOIPZeker noemen het gewoon zakelijke telefonie.
Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een:
Reviews-VOIPZeker
klantervaring voip

Gecertificeerde VOIP telefoontoestellen

Voor gecertificeerde IP telefoons die door ons worden geleverd geldt een plug and play installatie. Dit betekent dat deze vooraf zijn geconfigureerd ofwel geprovisioned. Je hoeft deze in principe alleen aan te sluiten op je lokale netwerk of internet verbinding.

Sommige IP telefoons zijn geschikt voort PoE maar wij leveren ze allemaal met een voedingsadapter. Hiermee ben je gegarandeerd van een goede werking.

Wil je weten welke telefoons wij leveren? Neem een kijkje op onze webshop en start vandaag met bellen.

Waarom bedrijven voor VOIPZeker kiezen

Krachting online portaal

In het online portaal kun je zelf alle aanpassingen doen in je telefooncentrale. Of je nu een doorschakeling wil instellen of het keuzemenu, het kan allemaal simpel en snel.

Flexibel

Internet telefonie groeit mee met je bedrijf. Je kunt op ieder moment je telefooncentrale uitbreiden door nummers en gebruikers toe te voegen.

Contracten zonder zorgen

Geen lang lopende contracten met stilzwijgende verlengingen. Helder en transparant. In de meeste gevallen gewoon maandelijks opzegbaar.

Zorgeloos bellen

Met onze telefonie kun je voor een vast bedrag per maand vrij bellen naar alle vaste en mobiele nummers in Nederland. Geen verassingen meer dus op de telefoonrekening!

Plug and play

Onze IP toestellen zijn direct klaar voor gebruik. Aansluiten op het internet en je kunt meteen bellen. Heb je toch hulp nodig? Dan sturen wij direct een medewerker om deze te installeren.

100% tevredenheid

Waar een ander stopt gaan wij verder. Wij zien jouw organisatie als de onze en zorgen daarom dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Tevreden klanten van VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen
Vragen? Wij bellen jou!

Benieuwd naar onze diensten? Wij bieden je graag de beste telefonie oplossingen. Vul je naam en telefoonnummer in dan bellen wij je dezelfde werkdag tussen 8:00 – 17:00 uur terug.