Wat is een 085 nummer?

Een 085 telefoonnummer is een niet regio-gebonden nummer voor zakelijke telefonie. Geef je bedrijf de gewenste landelijke uitstraling. Binnen 5 minuten geregeld.

Overstappen op VoIP telefonie

Wat is een 085 nummers?

Een 085 nummer wordt gebruikt voor zakelijke telefonie en geeft aan dat het om een bedrijf gaat dat landelijk opereert. Met een 085 nummer profiteer je van de voordelen van VoIP-telefonie, zoals flexibiliteit en professionele functies zoals nummerherkenning, click-to-call, keuzemenu’s en voicemail.

Dankzij een 085-nummer ben je niet gebonden aan één locatie, zolang je maar verbonden bent met internet. Door te kiezen voor een 085-nummer straal je uit dat je als ondernemer op nationaal niveau opereert, wat de potentieel klanten kan aanspreken.

Hoe werkt een 085 nummer?

 VOIPZeker biedt de mogelijkheid om online zelf telefoonnummers te kiezen. Je hebt volledige vrijheid bij het kiezen van je 085-telefoonnummer, rechtstreeks vanaf je computer.

Bij ons hoef je niet te wachten op welk telefoonnummer je krijgt, in tegenstelling tot andere providers. Bij VOIPZeker bieden we zekerheid en kun je direct een 085-nummer aanvragen en zelf kiezen.

VoIP demo
voipzeker-internet-header

Waarom een 085 nummer en geen 0800 / 0900 nummer?

Voor sommige bedrijven kan een 085 nummer voordeliger zijn dan een 0800- of 0900-nummer, met name vanwege de kosten en bereikbaarheid. Het goede nieuws is dat alle drie nummers geschikt zijn als zakelijk telefoonnummer en er dus niets extra’s gedaan hoeft te worden.

Bedrijven die op de grens van het land actief zijn of internationale diensten verlenen, hebben baat bij de mogelijkheid om 085 nummers vanuit het buitenland te kunnen bereiken, iets wat niet mogelijk is met 0800- en 0900-nummers. Hierdoor kunnen ze een professionele uitstraling behouden en bereikbaar zijn voor bedrijven en klanten in het buitenland.

Bellen naar een 085 nummer is niet duurder dan regionaal bellen. Bij 0800-nummers zijn de kosten volledig voor rekening van het bedrijf, dit is om klantvriendelijkheid te waarborgen bij een servicelijn. Soms kan het overwegen van een 0900 netnummer voordelig zijn, omdat de kosten hiervan zelf kunnen worden bepaald. Heb je vragen over hoe VoIP-telefonie een toegevoegde waarde kan zijn voor jouw onderneming en jouw 085 nummer?

Wat is het verschil tussen een 088 en 085 telefoonnummer?

Een 085 nummer kan apart worden aangevraagd, in tegenstelling tot een 088 nummer dat in blokken van 100 nummers wordt aangeboden. Dit betekent dat je voor een 085 nummer één nummer tegelijk kunt aanvragen, terwijl je bij 088-nummers vastzit aan blokken van 100 nummers.

Een startend bedrijf dat niet veel telefoonnummers nodig heeft, zal waarschijnlijk eerder kiezen voor een 085 netnummer in plaats van een 088 nummer.

Een 085-nummer biedt thuiswerkers verschillende voordelen. Zij kunnen ongestoord thuis gebeld worden en tegelijkertijd beschikken over een zakelijk telefoonnummer. Bovendien kunnen mensen die veel onderweg zijn, een 085-nummer koppelen aan hun mobiele telefoon voor optimale mobiliteit.

Als je toch besluit om voor een 088-nummer te gaan in plaats van een 085-nummer, realiseer je dan dat deze in aantallen van minimaal 100 stuks moeten worden aangevraagd. Heb je behoefte aan advies over wat het beste past bij jouw onderneming?

verschil tussen 088 en 085 telefoonnummer
Nummerbehoud vast en mobiel

Wanneer kies je een 085 nummer en wanneer een regio nummer?

Een belangrijk onderscheid tussen een 085 nummer en een regionaal nummer is dat het 085 netnummer niet geografisch gebonden is. Aan de regionale nummers, zoals 010, 020 en 030, kun je zien naar welke regio het telefoonnummer leidt. Bij een 085-telefoonnummer is dit niet zichtbaar, omdat dit nummer geldig is voor het hele land.

Wanneer iemand belt naar een bedrijfsnummer, geldt het lokale tarief voor de beller. Zowel het bedrijf als de beller betalen de kosten van het telefoongesprek tegen een vast, laag tarief. Als je verspreid over het land vestigingen hebt, kan het aanvragen van een 085-telefoonnummer voordelig zijn.

Kosten 085 nummer

Een 085 nummer is slechts €1,00 per maand. Het is snel en gemakkelijk om je eigen 085 nummer te kiezen en aan te vragen, waar we een breed scala aan nummers hebben om uit te kiezen. Als je besluit om een nieuw 085 nummer aan te schaffen, kan deze binnen 5 minuten actief zijn.

Het kiezen van nummers is simpel: bestaande klanten kunnen hun 085 nummer direct toevoegen en activeren. Als je nog geen klant bent bij VOIPZeker, kun je een eigen 085 nummer kiezen in combinatie met een all-in VoIP-pakket.

Vanaf €13,50 per maand krijg je toegang tot alle functies van de Unite-telefooncentrale, waaronder ongeveer 75+ verschillende functionaliteiten, en onbeperkt nationaal bellen.

2 085 nummers
nummer aanvragen

Geschiedenis 085 nummers

Een 085 nummer is een Nederlands telefoonnummer dat in tegenstelling tot reguliere netnummers, niet gebonden is aan een specifieke regio. Het kan overal in Nederland worden gebruikt en kan worden aangevraagd door zowel bedrijven als particulieren.

In juli 2006 besloot de Nederlandse overheid om de nummering van telefoonnummers te veranderen. Dit was nodig omdat het oude systeem van regionale netnummers niet meer voldeed aan de behoeften van de toenemende mobiliteit van mensen en bedrijven. Het nieuwe systeem, genaamd ‘nummerportabiliteit’, maakte het mogelijk om het telefoonnummer te behouden bij het verhuizen naar een andere regio. Dit werd mogelijk door de invoering van een nieuw soort nummer: het 085 nummer.

Het 085 nummer werd geïntroduceerd om bedrijven de mogelijkheid te geven om een landelijk nummer te hebben. In tegenstelling tot het 0800-nummer zijn bellers weliswaar niet gratis uit maar betalen zij alleen het lokale tarief. Hierdoor is het voor bedrijven gemakkelijker om een professionele uitstraling te hebben en hun klantenkring te vergroten zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over hoge kosten.

Blije klant

Bekijk 085 nummers

De meest succesvolle bedrijven gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen