Wat is een SIP Trunk?

Tover je bestaande fysieke telefooncentrale om naar een krachtig VoIP cloud systeem met de VOIPZeker SIP Trunk.

SIP trunk aanvragen

Wat is een SIP trunk?

SIP staat voor “Session Initiation Protocol” en wordt gebruikt voor het opzetten van spraakverbindingen met VoIP telefonie. Een SIP Trunk is eigenlijk een telefoonlijn waarbij de inkomende en uitgaande gesprekken over een internetverbinding lopen i.p.v. een traditionele telefoon lijn van bijvoorbeeld KPN.<

Een zogeheten SIP Trunk zorgt d.m.v. een SIP converter voor de afhandeling van de telefoon gesprekken. Het is de brug tussen VoIP telefonie en het traditionele telefonie. Een sip converter converteert de SIP verbinding naar een analoog signaal. Op deze manier begrijpt de telefooncentrale het signaal en kunnen wij een verbinding tot stand brengen. Als beller merk je helemaal niets van.

SIP Trunks zijn eigenlijk virtuele telefoonlijnen waarmee je via het internet kunt bellen naar zowel VoIP- als PSTN gebruikers.

Prijzen
Dienst Per maand Eenmalig
SIP Trunk 1 - 10 lijnen (start pakket) € 25,00 € 50,00
SIP Trunk 10 extra lijnen € 10,00 € 50,00
VoIP SIP Trunk
waarom sip trunk aanvragen

Waarom een SIP trunk aanvragen?

Sommige bedrijven hebben vrij recent nog een traditionele telefooncentrale aangeschaft of de bestaande is nog niet helemaal afgeschreven. Vaak is een overstap naar VoIP telefonie dan niet heel rendabel omdat er ineens heel veel bestaande hardware moet worden vervangen die nog niet is afgeschreven.

Om dan toch te kunnen besparen op de abonnementskosten en gesprekskosten kun je een zogenaamde hybride oplossing gebruiken waarbij je met een Gateway een SIP Trunk kunt gebruiken op je traditionele centrale voor het verwerken van de gesprekken.

Ook zijn er VoIP telefooncentrales die werken met een fysieke server op locatie waar je een SIP Trunk op moet aansluiten. Dit soort centrales zijn niet provider gebonden waardoor je dus vrijwel iedere SIP Trunk van een willekeurige VoIP provider kunt gebruiken.

Hoe kies je een betrouwbare SIP trunk ?

De keuze voor een goede SIP provider, of wel VoIP provider, is niet bepaald eenvoudig. Telecom is namelijk het hart van iedere organisatie en van levensbelang om zaken te kunnen doen.

Ga voor jezelf na wat belangrijk is: wil je perse de goedkoopste, of wil je liever persoonlijk en professioneel contact? Voor beiden wensen ben je bij ons aan het juiste adres.

klik en bel
voipzeker-internet-header-2

Upgrade naar geweldige hosted VoIP telefonie

Heb je geen fysieke telefooncentrale op locatie of wil je liever overstappen op nieuwe telefonie dat flexwerken mogelijk maakt? Dan is onze Hosted VoIP telefonie dé oplossing voor jou. Met VoIP bel je over het internet via een online telefooncentrale. Dat betekent dat je overal ter wereld kunt inloggen op je online telefooncentrale en je bereikbaarheid kunt beheren. Hierdoor is het mogelijk om wereldwijd flexibel te werken vanuit kantoor, huis en zelfs onderweg. Je hoeft dus niet meer te investeren in een dure fysieke telefooncentrale.

Bij ons betaal je bij een vast laag bedrag per maand voor zorgeloos bellen in Nederland en maar liefst 75+ verschillende functies inclusief bellen.

Blije klant

Vandaag starten met bellen

Ruim 11.000 bedrijven in Nederland gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen