Wel of niet MS Teams integreren

Wel of niet MS Teams integreren
1/5 - (2 votes)

Veel bedrijven gebruiken waarschijnlijk Microsoft Teams of overwegen dit te gaan gebruiken om beter en efficiënter met elkaar te werken. Met Microsoft Teams kan je chatten, vergaderen en bestanden delen met collega’s. Veel mensen hopen dan ook dat ze telefonie volledig kunnen integreren met MS Teams. Maar is dit wijs en mogelijk?

De grote vraag is of je ook écht kan bellen & gebeld kan worden via Microsoft Teams. Ofwel bellen en gebeld worden met je vaste nummer naar klanten en andere contacten die geen Microsoft Teams gebruiken.

Het antwoord is Ja en Nee

MS Teams integreren

Als eerste willen wij duidelijk maken dat MS Teams een oprechte vergaderapplicatie is en géén telefonie oplossing. Dit is iets wat veel mensen niet begrijpen en door elkaar halen omdat je kunt “bellen” met andere MS Teams gebruikers. Dit zijn natuurlijk je collega’s en externe partners waarvan je weet dat zij ook gebruikmaken van MS Teams en deze functionaliteit toestaan. Daar moet je dan éérst wel achter zien te komen. Je dient elkaar natuurlijk wel eerst toe te voegen aan elkaars “telefoonboek”.

Een MS Teams integratie met het telefoonnetwerk kan je uitbellen naar gewone nummers door een integratie met je bestaande telefonie oplossing.

“MS Teams is nadrukkelijk géén zakelijke telefonie oplossing”

MS Teams integratie niet goedkoper

Om MS Teams te integreren aan een telefonie oplossing betaal je altijd minimaal de MS Teams licentie (prijs gemiddeld €12,50 per gebruiker). Vervolgens ben je verplicht om je zakelijke telefonie te behouden bij een VoIP provider en betaal je daarbovenop extra kosten voor de koppeling. Voor de koppeling betaal je tussen de €7,50 en €10,00 per gebruiker. Het is dus zeker niet goedkoper om MS Teams te integreren met je telefonie. Wanneer je het om de kosten doet raden wij het zeker niet aan.

Opsomming kosten integratie met MS Teams

  • MS Teams licenties
  • VoIP provider (telefonie)
  • Koppelingskosten per gebruiker

Verlies van functionaliteiten

Het grootste nadeel van een integratie met Microsoft Teams is dat je haast alle telefonie functionaliteiten verliest. De telefooncentrale in de Cloud van Mircosoft is niet zo goed als wat je momenteel gewend bent. Je loopt als snel tegen belemmeringen aan. Basis functionaliteiten zoals een keuzemenu, welkomsttekst en ruggenspraak zijn niet mogelijk. Misschien nog wel de belangrijkste functie die niet werk is het doorverbinden van telefoongesprekken.

Een gesprek komt niet direct tot stand zoals je gewend bent er zit altijd een vertraging op de lijn. Het is alleen niet mogelijk adhoc geautomatiseerde standen te ‘aan te passen’ mocht je eerder sluiten of zich een calamiteit voordoen. Wanneer er een storing is bij MS Teams dan ben je niet meer bereikbaar én er is geen helpdesk die je zomaar even kunt bellen.

Alternatief voor bellen ander dan Microsoft Teams?

Daar kunnen wij ook duidelijk over zijn. Ja, er is een alternatief: de Unite Phone (desktop). Hierop komen wij dan gelijk op ons volgende punt. De Unite Phone (desktop) is géén vergaderapplicatie. Het is een échte robuuste telefonie oplossing via een uitgebreid dashboard kunt bellen en videobellen vanaf je desktop. Omdat je je laptop omtovert tot een vaste telefoon ben je altijd en overal bereikbaar voor collega’s en klanten. Tel daarbij op dat er ook een Unite Phone app softclient beschikbaar is voor op de mobiele telefoon. Handig voor onderweg.

Met de Unite Phone kun je alle telefonie functies gebruiken én bellen + gebeld worden zoals je van een vaste telefoon gewend bent. Je krijgt er alleen extra functies bij. Zo kan met de via de Unite Phone beeldbellen met collega’s zonder uitnodiging. Je kan dus op elk moment besluiten even te beeldbellen met je collega’s waardoor je snel kunt handelen.

Unite Phone beeldbellen

Koppeling met vast, mobiel & desktop

Met de Unite Phone Flex oplossing kan je zonder extra installaties per gebruiker je telefonie op je desktop, vaste telefoon en mobiele telefoon gebruiken. Via 1 gebruiker blijf je voor je collega’s bereikbaar op alle apparaten. Je vaste telefoon op kantoor, je mobiel voor onderweg en zodra je thuis werkt pak je het gesprek op via je laptop. Ben jij klaar voor modern zakendoen?

Bestel eenvoudig je telefonie online en selecteer vanaf welk apparaat je wilt bellen.

 

Nu 1 maand gratis

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen