Regels omtrent Duitse telefoonnummers

Regels omtrent Duitse telefoonnummers
Rate this post

Zoals bij ieder telefoonnummer zijn ook aan Duitse telefoonnummers regels verbonden. Sinds 6 mei 2020 heeft de Bundesnetzagentur (vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt) de regels voor het uitgeven van een Duits telefoonnummer verscherpt.

In dit artikel “De Regels omtrent het aanvragen van Duitse telefoonnummers” lees je onder meer wat de eisen zijn voor een Duits nummer aanvragen.

Verplichte documenten bij een Duits telefoonnummer


Om in het bezit te komen van een Duits telefoonnummer moet je bij de aanvraag aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden heb ik hier voor jou op een rijtje gezet zodat het aanvraagproces snel en soepel verloopt.

Allereerst dien je de bedrijfsnaam die geregistreerd is in Duitsland aan ons door te geven. Daarna vragen wij jou om een bewijs van jouw vestigingsadres, dit kan een factuur zijn, huurovereenkomst of energierekening. Het volledige adres van het aangevraagde postcodegebied en de bedrijfsnaam moeten duidelijk zichtbaar zijn op het document. Bedrijfsbriefpapier wordt niet geaccepteerd als adresbewijs.

 

Offerte aanvragen

 

Gevolgen van het niet naleven van de wet


Tja, er zijn er altijd wel een paar die het toch proberen via andere providers. Wij waarschuwen altijd; Doe het niet! 

Wanneer het te laat is komen ze toch bij ons om advies in te winnen. Duitsland controleert namelijk heel streng op de uitgifte van Duitse telefoonnummers. Het is dus een kwestie van tijd tot je gepakt wordt en de gevolgen daarvan zijn vaak heel groot.

De Bundesnetzagentur zal jouw provider éénmaal de kans geven om aan te tonen dat het bedrijf echt gevestigd is op de plaats van aanvraag. Kan dit niet worden aangetoond dan zal de Bundesnetzagentur de provider verplichten om het nummer uit de lucht te halen met alle gevolgen van dien.

Komt de Bundesnetzagentur meerdere cases tegen bij een provider dan heeft dit vergaande gevolgen voor de provider zelf.

 

Mag je een Duits nummer in Nederland gebruiken?


Zolang jij kunt aantonen dat je een vestiging in Duitsland hebt is er geen verbod op aanname van de gesprekken die je daarop ontvangt in Nederland. Je kan gewoon bellen en gebeld worden met je toestel. Met onze online telefooncentrale is het dus ideaal om Duitse klanten de beste service te bieden en bereikbaarheid te managen vanuit Nederland. Optimaal flexwerken dus.

Heb jij advies nodig bij bij een Duits telefoonnummer aanvragen dan helpen wij jou graag verder.

De wetgeving omtrent de uitgifte van nummers kan je ook nalezen op de website van de Bundesnetzagentur

 

Wil je een Duits telefoonnummer aanvragen of advies hierover? Neem dan contact met ons op. 

 

Informatie aanvragen

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen