Wat is autoprovisioning?

Rate this post

Wat is (auto)provisioning?

Misschien denk je nu bij jezelf, zo een provisioning heb ik helemaal niet nodig. Sommigen die al langer gebruik maken van VoIP telefonie en weten wat provisioning in houdt, zijn waarschijnlijk erg opgelucht dat auto provisioning inmiddels al een tijdje bestaat. Het is namelijk tijdbesparend en maakt het inrichten en onderhouden van VoIP telefoons makkelijker. Maar wat is het nou precies?

Provisioning van een apparaat houdt in dat een toestel wordt voorzien met de juiste configuratie zodat het goed kan samenwerken met onze diensten. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, handmatig of automatisch. Niet zo heel denderend dus.

Maar vroeger was het niet ongebruikelijk om een heel weekend door te brengen met het opzetten van jouw VoIP telefonie. Nee, dat is inderdaad geen een ideale planning voor in de weekend. Elke telefoon moest handmatig ingericht en beheerd worden. Elke toevoeging, verplaatsing of wijziging van gegevens en/of instellingen maakte het proces langer, vervelend en minder beheersbaar, waardoor het moeilijk was om problemen snel te diagnosticeren en op te lossen. Kortom, een hele klus dus.

Om het scenario van hierboven voor jou te voorkomen maken wij gebruik van auto provisioning. Dankzij auto provisioning meldt jouw VoIP telefoon zichzelf aan op de juiste telefoonserver. Dankzij een websitelink dat in het toestel wordt gezet communiceert je toestel met deze telefoonserver waarmee hij verbinding maakt en de juiste instellingen van de server ontvangt. Op deze manier kunnen de VoIP telefoons updates ontvangen of aangepast worden op afstand.

Dus weinig technische kennis en geen zin om uren of zelfs dagen aan jouw installatie te moeien? Misschien nog een idee om het gewoon aan je medewerkers over te laten? Nee hoor, waarschijnlijk heb je genoeg andere dingen die je ook nog door hen wilt laten doen. Dan is auto provisioning van VOIPZeker je nieuwe grote vriend.

Samengevat: dankzij auto provisioning is het unboxen het moeilijkste deel van het opzetten van je VoIP telefoons! Wij bieden Plug and Play installaties met auto provisioning waardoor je in no time goed bereikbaar bent voor al je klanten! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan nu contact met ons op!

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen