VOIPZeker coronanieuws – werkplek inrichten voor thuiswerken

VOIPZeker coronanieuws - werkplek inrichten voor thuiswerken
Rate this post

Nu honderduizenden mensen in Nederland thuiswerken vanwege het coronavirus, krijgen wij vaak de vraag: hoe kun je het beste je werkplek inrichten? Wij geven in dit artikel nieuwe tips over hoe je je werkplek kunt inrichten zodat je kunt werken vanuit huis, ook als je beperkte tools tot je beschikking hebt.

In ons laatste artikel gaven wij al aan dat heel Nederland voor het grootste thuiswerkexperiment ooit staat. Dat klopt, heel veel mensen zijn niet gewend om thuis te werken en staan er nu plotseling alleen voor. Niets is minder waar, want wij helpen al een langere tijd ontzettend veel bedrijven met hun zakelijke telefonie en leveren de juiste hardware zodat medewerkers optimaal thuis kunnen werken. Nu, 2 weken verder: Daar zit je dan, aan je keukentafel met je laptop en een kop koffie. Normaliter moet een werkplek aan verschillende eisen voldaan wanneer je langer dan 2 uur per dag thuiswerkt. Nu zitten wij wereldwijd in een panepidemie en is de realiteit veranderd. Wij zijn veranderd. Wij geven jou advies hoe jij efficient thuis kunt werken.

Begin met het inrichten van je werkplek voor thuiswerken

De meeste ideale situatie om thuis te werken is je werkplek inrichten in een aparte kamer, zodat je nu en dan de deur achter je dicht kunt trekken. Zeker wanneer je kinderen ‘s ochtends wakker worden en heen rennen terwijl ze tikkertje doen. Doe nog maar een kopje koffie…

Het is de realiteit dat niet iedereen de luxe van een extra kamer heeft en daar zijn/haar werkplek kan inrichten. Indien mogelijk, kies juist niet voor een plek in huis waar je normaal tot rust komt en kunt ‘chillen’. Waarom? Zonder dat je het door hebt trek je een denkbeeldige lijn tussen je veilige rustplek en werk.

Opdracht: Doe 30 seconden je ogen dicht en bedenk 3 ardnolplaatsen waar je graag komt. Stel jezelf de vraag waarom iedere individuele plaats zo speciaal is en waarom je deze hebt gekozen. Wat het antwoord ook is, je hebt een bepaald gevoel bij een specifieke plek. Aan je mooie keukentafel werken of op de bank hangen lijkt fijn, maar wanneer je werkdag erop zit wordt ontspannen op deze plek een stuk lastiger! En nee, vooral niet werken in je slaapkamer want dan breng je werkstress mee in de slaapkamer of kom je zelf je bed niet uit! Creëer daarom een apart werkplek.

 VOIPZeker medewerker die een werkplek inrichten in de woonkamer

Ik als medewerker van VOIPZeker? Ik werk aan mijn grote tafel in de woonkamer zodat ik tot het einde van de ochtend de warme zonnestralen kan voelen en met plezier de dag start. Mijn ontspannend plaats is de bank die je op de foto kunt zien! 

Werkplek inrichten – Kies de juiste werkhouding

Op werk ben je gewend om wijdbeens aan je bureau te zitten met een toetsenbord,één of meerdere monitors, een muis en je vaste telefoontoestel. In de meest ideale situatie heb je een draadloze toetsenbord, muis en een headset om je klanten mee te woord te staan. Heerlijk, bellen en typen tegelijk: yes, je haalt de deadline met gemak! Allereerst raden wij bedrijfseigenaren aan om te kijken naar je huidige situatie en indien mogelijk zoveel mogelijk apparatuur mee te geven aan je medewerkers. Thuis een werkplek inrichten is één ding, maar een ideale en gezonde werkplek inrichten is een stuk lastiger. Tip die wij alvast kunnen geven is: Zorg voor alle opladers voor je hardware en regel je zakelijke telefonie in zodat je medewerkers hun telefoon kunnen meenemen naar huis en een los toetsenbord hebben.

Dan je werkhouding: Je zitting moet goed ingesteld staan zodat je bovenbenen zoveel mogelijk horizontaal staan. Ook erg belangrijk is dat je rugleuning de juiste ondersteuning moet bieden, vooral in je onderrug. Je armen moeten ontspannen op je armleuningen kunnen leunen of tafel, indien je geen bureaustoel hebt. De tafel moet op in ieder geval op gelijke hoogte zijn als je armleuningen. Zorg er vervolgens voor dat je met je stoel goed aanschuift zodat je polsen net op je bureau liggen en je handen op het toetsenbord. Het beeldscherm van je laptop of monitor moet ongeveer op armlengte van je af staan en net iets onder ooghoogte staan. Dit zorgt ervoor dat je nek goed kan ontspannen.

De meeste ideale situatie is dat je een (draadloos) toetsenbord van je werkgever krijgt en deze thuis mag gebruiken. Wanneer je achter een laptop werkt wordt je nek belast omdat je voortdurend naar beneden kijkt. Dan los ik dat toch op door mijn laptop op een stapel boeken te zetten? Dat kan, maar dat vereist wel een toetsenbord. Het is namelijk erg moeilijk (maar wel een goede fitness oefening!) om je armen te laten zweven en zo de hele dag te typen. Wie weet krijg je binnenkort Arnold Schwarzenegger-armen. Werkgevers, wees verstandig en geef je medewerkers de juiste tools zodat zij zo effectief mogelijk vanuit huis kunnen werken.

Werkplek inrichten – Beweeg!

Wanneer een goede werkplek inrichten niet volledig lukt  zorg er dan voor dat je genoeg beweegt. Sta regelmatig op en strek de benen. Bewegen zorgt namelijk voor een goede doorbloeding en regelmatig bewegen voorkomt klachten, zoals verstijfde spieren en worden afvalstoffen goed afgevoerd. Probeer minimaal elke 30 minuten iets te doen. Doe oefeningen thuis, zeker nu alle sportscholen zijn gesloten vanwege het coronavirus. Geen gewichten thuis? Vul colaflessen met water! Komen ze toch nog eens van pas.

Een andere manier van bewegen is door schouder- en nekoefeningen te doen. Trek je schouderbladen naar elkaar toe en draai je schouders met enige regelmaat rond terwijl je je hoofd van de ene naar de andere schouder beweegt.

VOIPZeker coronanieuws - werkplek inrichten
Creatieve manier van bewegen EN gezondheidbeschermen. Er zijn ook mensen die lichtlelijk overdrijven, ahum…

Werkplek inrichten – de juiste telefonie

Bij het inrichten van je werkplek is het ook belangrijk om je telefonie niet te vergeten. Wanneer je de juiste VoIP technologie gebruikt, zoals klanten van VOIPZeker, kun je je vaste telefoontoestel meenemen naar huis. Belangrijk om te onthouden is dat veel mensen geen Power Over Internet (PoE) hebben, dus vergeet niet de juiste adapters aan te schaffen voor de telefoontoestellen. Richt je werkplek zo efficiënt mogelijk in en gebruik indien mogelijk een bedrade headset of nog beter, een draadloze headset. Wanneer je belt met je collega’s of klanten heb je al gauw de neiging om de hoorn tussen je nek en schouder te nemen. Schaf dus de juiste accessoires aan voor het inrichten van je werkplek en volg ons advies.

Bestel je adapters, headsets, routes en telefonie snel en eenvoudig via onze webshop.

Bekijk webshop

Maar waarom is telefonie met thuiswerken zo belangrijk? Telefonie is en blijft het hart van iedere organisatie. In onze vorige artikel legden wij al uit dat thuiswerken voor veel mensen een hele uitdaging is. Normaliter heb je de vrijheid om even te babbelen met Frits van de front office en een kopje koffie te halen met Rachelle. Nu haal je koffie met…o ja.. jezelf. Regelmatig contact met je collega’s zorgt voor de juiste motivatie en houd de productiviteit hoog. Plan regelmatig conference calls in om elkaar te motiveren en belangrijke werkzaamheden te bespreken. 

Telefonie is voor interne communicatie onmisbaar, maar is al helemaal van essentieel belangrijk om bereikbaar te blijven voor je klanten. Veel bedrijven hebben hun deuren gesloten en zijn niet goed voorbereid op thuiswerken vanwege het coronavirus. Nu is de tijd om te innoveren en maatregelen te nemen om je bedrijf draaiende te houden. Dat doe je samen, in teamverband. Wees bereikbaar voor je klant en houd je bedrijf draaiende.

Voor de ondernemers: Om geld te verdienen is de eerste stap om te kijken naar je eigen organisatie. Waar kan ik geld besparen en dus geld overhouden/verdienen? Kijk samen met ons naar je huidige telefonie situatie, ook al denk je dat je nu goed zit omdat jullie thuiswerken vanwege het coronavirus. 

✔ Je kunt per flink besparen op je maandelijkse telefoniekosten
✔ Je kunt nationaal vrij bellen, dus géén extra en variabele telefoniekosten
✔ Je kunt met de meest geavanceerde telefooncentrale belplannen eenvoudig zelf beheren
✔ Je kunt prestaties van medewerkers monitoren door hun belgedrag op afstand te monitoren
✔ Je krijgt meer dan 30 verschillende functionaliteiten tot je beschikking (openingstijden, belplan, realtime statistieken, keuzemenu en nog veel meer.

Bekijk alle functionaliteiten online en reken zelf uit hoeveel je per maand kunt besparen in ons bestelproces. Interessant? Bestel dan direct en stap binnen één werkdag over op onze telefonie. 

Bekijk functionaliteiten


Succes met het inrichten van je werkplek en zet je gezondheid op de eerste plaats. Nederland is één zieke patiënt die moet worden genezen en wij, de bevolking, zijn de doctoren. Help elkaar door deze moeilijke tijd. Heb je nog vragen over je huidige telefonie of wil je gratis advies over de mogelijkheden? Wij zijn wereldwijd bereikbaar via 088 – 0660 0550 en info@voipzeker.nl

Bekijk ook

> Uitspraak overheid: thuiswerken door coronavirus
> Kies voor thuiswerken vanwege het coronavirus
> VOIPZeker coronanieuws – 5 tips voor thuiswerken

 

 

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen