Coronanieuws – 5 tips voor thuiswerken

Coronanieuws - 5 tips voor thuiswerken
Rate this post

Met de wereld in de ban van het coronavirus erkent iedereen COVID-19 als een uitdagende bedreiging en zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen om de economie draaiende te houden. Nu honderdduizenden mensen volledig thuiswerken geven wij de komende tijd advies/ tips voor thuiswerken en ideeën hoe je je werkplek kunt inrichten. Samen staan wij voor het grootste thuiswerkexperiment ooit! Lees nu 5 tips voor thuiswerken met het coronavirus.

Thuiswerken tip 1 – Houd kantoortijden aan

Eén van de grootste valkuilen voor thuiswerken met het coronavirus is het gevoel dat je werk niet ophoudt. Normaliter stopt je dag definitief wanneer je in de auto of trein stapt en richting huis vertrekt. Wanneer je thuiskomt heb je daadwerkelijk het gevoel dat je werkdag is afgelopen. Een belangrijk advies voor thuiswerken is dat je een goede balans moet zien te vinden tussen werk en privé. Zeker nu met alle hectiek rondom het coronavirus. Stem werktijden goed af met je werk en je thuisfront zodat werken vanuit huis een stuk eenvoudiger gaat. Tip: Wanneer je een druk gezinsleven hebt kun je ervoor kiezen om een uur eerder op te staan en alvast wat e-mails verwerken.

Thuiswerken advies en tips VOIPZeker - maak een planning

Thuiswerken tip 2 – Maak een goede planning

Het is erg belangrijk om een goede planning te maken, het liefst per dag. Wees echter wel realistisch, want het is een feit dat wanneer je een gezinsleven hebt je minder productief bent. Maak desnoods een to-do list (online of handgeschreven) en streep je vakjes af wanneer je taken zijn voldaan. Dit geeft je een voldaan gevoel. Plan niet teveel taken, anders raak je gefrustreerd wanneer je deze taken niet af krijgt. Tip: Doe de belangrijkste taken eerst!

Thuiswerken tip 3 – Neem regelmatig pauzes

Werken vanuit huis betekent dat je in veel gevallen te maken krijgt met aanwezige afleidingen van het thuisfront, maar is dat op kantoor zoveel anders? Op werk loop je ook regelmatig heen en weer naar de koffieapparaat en maak je een gezellig praatje met collega’s. Uiteindelijk heeft iedereen een beetje afleiding en een pauze nodig om vervolgens weer te kunnen focussen op het werk. Breek de dag op in meerdere stukken en plan enkele korte pauzes voor afleiding in. Tip: werk je vanuit huis en heb je kinderen die thuisblijven? Deel je tijd logisch in en spendeer bijvoorbeeld 10 minuten van je pauze aan huishoudelijke taken of zet je kind naast je aan je bureau en werk samen. Let wel op dat de kleine geen chocolademelk over je laptop morst.

Thuiswerken tip 4 – Maak goede afspraken met het thuisfront

Leuk dat je nu kunt thuiswerken met het coronavirus, maar dat betekent niet dat je de hele dag voor je kind kunt zorgen of uitgebreid kunt ‘chillen’. Zorg ervoor dat je je kunt concentreren op je werk en niet te snel afgeleid wordt. Maak goede afspraken met je partner en/of andere gezinsleden zodat je niet onnodig wordt gestoord. Heb je kinderen, zorg dat ze afleiding hebben en geef ze bijvoorbeeld een eigen speelplek in huis. Tip: Houd je werkplek en de speelplek van de kinderen uit elkaar, mits mogelijk.

VOIPZeker geeft 5 tips voor thuiswerken met het coronavirus - werk effectief vanuit huis

Thuiswerken tip 5 – Zorg voor de juiste tools

Het beste advies voor thuiswerken is ook de meest essentiële om efficiënt te kunnen presteren: zorg voor de juiste tools. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de juiste tools voor je medewerkers. Denk aan een bureaustoel maar ook aan de nodige hardware en een Cloud-oplossing. Zorg ervoor dat je medewerkers vanuit huis online bij hun documenten kunnen en een stabiele internetverbinding hebben. Nu mensen vanuit huis werken wordt er meer gedownload en is stabiel en snel internet een belangrijke tool. Als laatste is het van essentieel belangrijk om telefonisch bereikbaar te blijven en een laptop mee van werk te krijgen. Met de juiste VoIP technologie kun je in de meeste gevallen je zakelijke werktelefoon meenemen en voor thuiswerken met het coronavirus gebruiken. Extra investeren is dus vaak niet nodig.

Ben jij nog steeds gebonden aan een fysieke telefooncentrale of heeft je huidige provider niet te juiste tools om thuiswerken in te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies over thuiswerken via 088 – 066 0550 of info@voipzeker.nl. De afgelopen 2 weken hebben wij meer dan 150 nieuwe bedrijven als klant mogen verwelkomen en geholpen met het optimaliseren van hun telefonie om thuiswerken met het coronavirus optimaal in te zetten. Met onze geavanceerde software stel je overal te wereld de hele bereikbaarheid van je bedrijf in en beheer je deze in één overzicht. 

Houd communicatie optimaals zoals je op kantoor bent gewend en beschouw jezelf als de cheerleader van je team. In deze onzekere tijden hebben wij allemaal een beetje aanmoediging nodig, dus zorg voor optimaal contact tussen collega’s en houd de productie van je bedrijf gaande. Bekijk onze functionaliteiten en bereken je maandelijkse telefoniekosten eenvoudig online.

Kostencalculator


Bekijk ook

> Uitspraak overheid: thuiswerken door coronavirus
> Kies voor thuiswerken vanwege het coronavirus
> VOIPZeker wijziging in bezorging PostNL tijdens coronavirus

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen