VOIPZeker coronanieuws – voorkom psychologische effecten van thuiswerken

VOIPZeker coronanieuws - voorkom psychologische effecten van thuiswerken
Rate this post

Ongetwijfeld zijn er bedrijven die al enkele weken thuiswerken, maar het merendeel werkt nu gemiddeld 2 weken thuis vanwege het coronavirus. Met alle gevolgen van dien en de krimp van de Nederlandse economie zijn de psychologische effecten van thuiswerken zwaar. Niemand weet namelijk hoe lang het allemaal gaat duren. Wij willen jou mentaal fit houden zodat bedrijven hun steentje kunnen bijdragen aan de economie. Hoe voorkom je zware psychologische effecten van thuiswerken en hoe blijf je mentaal fit?

Wanneer je jarenlang ‘s ochtends opstaat en naar werk gaat sta je vaak niet stil hoe fijn werken daadwerkelijk is. Heerlijk als je ‘s ochtends de deur uitgaat en naar werk vertrekt, waar je samen met je collega’s je inzet voor het bedrijf en persoonlijk ontwikkeling. Veel mensen die nu thuis zitten zullen veel waardering hebben voor wat werk voorheen eigenlijk betekende. Socializing en werkplezier. Nu, enkele weken verder zit je thuis achter je bureau of keukentafel en is communicatie met collega’s en klanten belangrijker dan ooit. 

De negatieve psychologische effecten van thuiswerken voor een langere periode en zeker een “gedwongen” verplichting voor thuisisolatie zijn erg zwaar, aldus arbeids- en organisatiepsycholoog Paul Kop (NIP). “De effecten kunnen langdurig zijn en voor sommigen zelfs traumatisch zijn”. Gelukkig heeft Nederland géén officiële lockdown ingesteld en hebben wij nog enigszins de vrijheid om even de deur uit te gaan, indien je geen groep van 3 of meer mensen vormt. VOIPZeker is van mening dat wij elkaar moeten helpen en geven daarom graag advies over hoe je mentaal fit blijft. Ga eens even lekker wandelen of ga op bezoek bij iemand maar behoud ten aller tijden afstand. Dit zijn mooie mogelijkheden om even je situatie “te verfrissen”. 

VOIPZeker coronanieuws - voorkom psychologische effecten van thuiswerken.jpg

Thuiswerken – je kunt niet naar je werkplek

Vanwege de huidige situatie is het onverantwoord om naar je werkplek op kantoor te gaan. Werk draait ten slotte niet alleen om geld, maar ook om sociale contacten, nieuwe kennis en een identiteit. Voor veel mensen lijkt dat nu onbegonnen zaak, maar voorkom psychologische effecten van thuiswerken en schaf bijvoorbeeld de juiste tools aan om je werkplek in te richten. Zie ons artikel over het inrichten van je werkplek en doe wat ideeën op. Plan af en toe een conference call in met je collega’s of download een videochat-app op je desktop en bel elkaar. Dit kun je natuurlijk ook doen met je familieleden en vrienden, doe dat vooral!

Neem gestructureerd korte pauzes en ga even de benen strekken. Op kantoor ben je gewend om op bepaalde tijdstippen even koffie te halen en met je collega’s te praten bij het koffieapparaat. Tenslotte neem je ook pauze en ga je lunchen, dus waarom niet thuis? Paul kop geeft namelijk aan dat 6 uur thuiswerken gelijkstaat aan een volledige werkdag van 8 uur op kantoor. 

Denk positief en in teamverband

Wat doe je normaal gesproken wanneer je alleen thuis bent? Ga je koekjes bakken, tv-kijken of pak je een goed boek? Je onderneemt dingen om bezig te zijn en je niet alleen te voelen. Nu je moet thuiswerken vanwege het coronavirus wil je negatieve psychologische effecten van thuiswerken voorkomen, dus begin met positief en in teamverband te denken. Focus je niet op je ‘eenzaamheid’, maar denk vooral aan anderen. Pak je vaste bedrijfstelefoon op en bel eens met je collega van de Marketing afdeling.

VOIPZeker denk in teamverband tijdens het thuiswerken vanwege het coronavirus

Belangrijkste tips om mentaal fit te blijven met thuiswerken

Maak het thuiswerken zo aangenaam mogelijk en vraag je werkgever naar alle nodige hardware en tools. Voor ict-ers en managers: Maak het beheren van je telefonie zo eenvoudig mogelijk en geef je personeel de juiste accessoires om zo flexibel mogelijk te werken. Denk aan een goede router voor een snelle internetverbinding, een draadloze headset zodat medewerkers efficiënt kunnen werken en überhaupt een telefoon. Voorzie jij berperkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat je informeren over alle eindeloze mogelijkheden van onze technieken.

✔ Blijf werken. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om thuis te werken.
✔ Maak een goede planning en dagindeling
✔ Ga een stukje lopen, voor, tijdens en/of na je werkzaamheden
✔ Focus op andere mensen, zoals je collega’s of vrienden
✔ Zoek contact met je collega’s en praat ook eens over andere onderwerpen dan werk
✔ Bouw aan je sociale netwerk
✔ Blijf positief en bewegen
✔ Doe eens gek, plant zaadjes van een tomatenplant of koop een bonsai boom! Waarom niet?!

Houd het VOIPZeker coronanieuws in de gaten met onze blogs en blijf op de hoogte van de laatste tips en advies voor thuiswerken vanwege het coronavirus. Blijf positief denken en voorkom psychologische effecten van thuiswerken. Het klinkt uiteindelijk heftiger dan het is, want met de juiste telefonie oplossingen, online werkplekken en alle andere apparatuur ben je uiteindelijk al ver geholpen. Vul dat aan met onze tips over efficiënt werken, goede oefeningen en gieren en brullen met je collega’s over de lijn en je functioneert net zo goed als op kantoor!

Voor meer vragen en advies over telefonie oplossingen voor thuiswerken neem contact op met onze geweldige klantenservice via 088 – 0660 0550 en info@voipzeker.nl.

Bekijk ook

> Uitspraak overheid: thuiswerken door coronavirus
> Kies voor thuiswerken vanwege het coronavirus
> VOIPZeker coronanieuws – 5 tips voor thuiswerken

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen