Vodafone stopt met het 3g netwerk op 4 januari 2020

Vodafone stopt met het 3g netwerk op 4 januari 2020
Rate this post

Het is definitief. Vodafone stopt met het 3g netwerk op 4 januari 2020. Dat betekent dat het bedrijf alleen nog 2g en 4g netwerken heeft. Volgens VodafoneZiggo is de stop nodig omdat er meer capaciteit nodig is om het 4g netwerk sneller en stabieler te maken.

De provider is van mening dat de extra capaciteit voor het 4g netwerk nodig is omdat het dataverbruik van klanten op dit netwerk flink blijft toenemen. Twee jaar geleden kondigde Vodafone al eerder aan te willen gaan stoppen met de het 3g netwerk. De provider melde dat de meeste klanten gebruik maken van het 4g netwerk en heeft dit aantal de afgelopen jaren zien toenemen. Toen was nog niet bekend wanneer Vodafone zou stoppen met het 3g netwerk, maar nu is er een definitieve datum vastgesteld. 

Vodafone stopt met het 3g netwerk op 4 januari 2020 en kunnen Vodafone klanten vanaf die dag alleen nog gebruik maken van het 4g netwerk. Overschrijden de klanten hun datalimiet, dan vallen ze terug op het 2g netwerk. Zoals bekend is zal je internet tijdelijk trager werken, zoals je nu ook zult merken zodra je terugvalt op het 3g netwerk. Omdat het 2g netwerk langzamer is dan het 3g netwerk lever je iets in op het geluidskwaliteit tijdens het telefoneren. 

De provider verkoopt sinds eind 2017 alleen nog abonnementen en toestellen die geschikt zijn voor het 4g netwerk. Klanten die nog een telefoon gebruiken zonder 4g ondersteuning en gebruik willen blijven maken van mobiel internet, zullen een andere telefoon moeten aanschaffen. Klanten die een simkaart zonder 4g ondersteuning gebruiken kunnen gratis hun simkaart omwisselen. De provider informeert klanten al 2 jaar over de planning om te stoppen met het 3g netwerk en bracht al eerder naar buiten dat dit in januari 2020 zou gebeuren. De definitieve datum is dus nu 4 januari. Zou dit uitgedacht zijn? 4 g en 4 januari? 

Stoppen andere providers ook met hun 3g netwerk?

Vodafone is niet de enige provider die met het 3g netwerk stopt. Ook andere telecomproviders hebben aangekondigd om te gaan stoppen met hun eigen 3g netwerken. Al eerder verlaagde Tele2 de internetsnelheid van zijn 3g netwerk naar 2 Mbit/s en heeft KPN aangekondigd dat zijn 3g netwerk stopt in 2022. T-Mobile doet het juist weer heel anders, want hij haalt eind 2020 juist zijn 2g netwerk uit de lucht en blijft 3g gewoon ondersteunen. 

VOIPZeker levert zelf ook simkaarten i.c.m. een online telefooncentrale zodat je letterlijk alle gemakken van een vaste telefoon op je mobiel hebt, zonder gebruik te hoeven maken van een applicatie. Ondanks de verandering van Vodafone blijven wij in ieder geval nog tot 2022 gebruik maken van het 3g netwerk. 

Bekijk ook

> Duits telefoonnummer aanvragen
> Overstappen met nummerbehoud
> Realtime statistieken voor managers

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen