Vodafone stopt met 3g netwerk – VOIPZeker simkaart goed alternatief voor bedrijven

Vodafone stopt met 3g netwerk - VOIPZeker simkaart goed alternatief voor bedrijven
Rate this post

Op 4 februari 2020 stopt Vodafone met het 3g netwerk. De voornaamste reden hiervoor is dat het ruimte biedt voor nieuwe vormen van mobiel internet. De VOIPZeker simkaart is een goede Vodafone alternatief voor bedrijven en is géén dure investering in nieuwe 4g toestellen nodig.

Eerder in december 2019 deed Vodafone de uitspraak dat het 3g netwerk offline zou gaan op 6 januari 2020. De uitfasering van het 3g netwerk is nu officieel opgeschoven naar 4 februari 2020. De reden voor de aangepaste data is onduidelijk. De frequenties die momenteel nog worden gebruikt door het 3g netwerk, zullen in de toekomst het 4g netwerk meer vermogen geven. Nieuwere versies van mobiele netwerken krijgen meer capaciteit, zoals de veelbesproken 5g technologie. Het klinkt als goed nieuws. Maar wat betekent dit voor Vodafone klanten?

Gevolgen Vodafone gebruikers wanneer Vodafone stopt met het 3g netwerk

Wanneer Vodafone stopt met het 3g netwerk, hebben Vodafone gebruikers alleen dekking via het 4g netwerk. In afgelegen gebieden heb je op dit moment soms alleen een 3G-signaal, echter verwacht Vodafone dat de dekking voor mobiel internet na 4 februari een fractie beter zal worden. 

Vodafone spoort haar klanten aan om te controleren of je al gebruik maakt van het 4g netwerk. Dit kun je zien aan het 4g teken in de display van je telefoon. Vodafone verplicht haar gebruikers om een nieuwe 4g simkaart te bestellen en een nieuwe 4g smartphone aan te schaffen. Doe je dit niet, dan kun je géén gebruik maken van het 4g netwerk en ben je onbereikbaar wanneer Vodafone op 4 februari stopt met het 3g netwerk.

VOIPZeker - Vodafone stopt met 3g netwerk - VOIPZeker simkaart goed alternatief voor bedrijven.jpg

Alternatief voor bedrijven – géén dure investering in nieuwe 4g toestellen

De uitfasering van het 3g netwerk heeft ook gevolgen bedrijven die gebruik maken van Vodafone diensten. Het wordt tijd dat je je telefonie onder de loep gaat nemen en is de kans groot dat je zult moeten investeringen in nieuwe telefonie. VOIPZeker is goede Vodafone alternatief voor bedrijven en heeft als eerste provider van Nederland een volledige vast op mobiel integratie door middel van een simkaart. 

Geniet je van alle functies van je online telefooncentrale op je mobiele telefoon en gebruik je mobiele nummer EN je vaste zakelijke nummer op één simkaart. Bellen en gebeld worden via een applicatie is verleden tijd en is doorschakelen en klanten in de wachtrij zetten met één druk op de knop geregeld. Wij ondersteunen zeker nog tot medio 2020 het 3g en het 4g netwerk. Dat betekent: géén dure investering in nieuwe 4g toestellen dus!

Leuk nieuwtje als alternatief voor bedrijven: binnenkort kunnen bedrijven nóg meer besparen door de uitrol van een nieuwe functie van VOIPZeker, de webphone. Met de webphone kun je bellen via je eigen browser en wordt het gebruik van een vaste telefoon op je bureau overbodig. Neem dit mee in je overweging over de aanschaf van simkaarten en nieuwe telefonie en neem gratis contact op met onze klantenservice via 088 – 066 0550 of stuur een e-mail naar verkoop@voipzeker.nl

VOIPZeker maakt telefonie goedkoper, leuker en makkelijker!

Bekijk ook

> Gratis belgeschiedenis voor bedrijven
> Overstappen met nummerbehoud
> Realtime statistieken voor managers

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen