Uitspraak overheid: thuiswerken door coronavirus

Uitspraak overheid: thuiswerken door coronavirus
Rate this post

De uitbraak van het coronavirus heeft in Nederland geleid tot massale bedrijfssluitingen. Met inmiddels ruim 614 patiënten gaat Nederland een nieuwe fase en roept het kabinet dat zoveel mogelijk werknemers moeten thuiswerken. Als werkgever heb je namelijk een zorgplicht om een veilige werkomgeving te creëren voor medewerkers. Start op tijd met organiseren om thuiswerken door het coronavirus aan te moedigen en je productiviteit van je bedrijf zo hoog mogelijk te houden.

De overheid heeft een nieuwe fase ingeroepen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan. Deze maatregelen gaan per direct in. Mensen met symptomen van snotneuzen, hoesten, keelpijn en milde luchtwegen worden geadviseerd thuis te blijven. Veel grote evenementen zijn en worden geschrapt. Ook worden ouderen en kwetsbare Nederlanders geadviseerd het openbare vervoer te vermijden.

Thuiswerken door coronavirus - winkelschappen staan leeg
Nederland is in de ban van het coronavirus – de winkelschappen staan leeg

Nederland in ban van het coronavirus

Nederland telt ruim 614 patiënten (aantal is inmiddels opgelopen maar niet openbaar gemaakt) waarvan er 111 nieuwe patiënten gisteren zijn bijgekomen. Van alle geïnfecteerde Nederlanders zijn er al 5 overleden en kunnen er van 123 gevallen niet worden herleid waar of door wie ze besmet zijn. Per dag komen er meer ziektegevallen naar ziekenhuizen en loopt het aantal patiënten op. Bedrijven worden aangespoort op tijd te handelen en thuiswerken door het coronavirus te organiseren. Vermijd werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn om te verspreiding te vertragen of in te dammen. Voor veel Nederlandse werkgevers en werknemers is thuiswerken door het coronavirus een goede uitkomst. 

De overheid roept iedereen op tot huiswerken door het coronavirus wanneer je werkt dit toelaat. Thuiswerken zal medewerkers niet volledig beschermen, maar door thuis te werken stel je eventuele infectie met collega’s en klanten uit. Mark Woolhouse, professor in de epidemiologie van besmettelijke ziekten (universiteit van Edinburgh) geeft aan dat de timing van het thuiswerken een belangrijke en cruciale factor is. Wanneer bedrijven te laat beginnen met thuiswerken door het coronavirus kunnen ze geen bijdrage meer leveren om de verspreiding te vertragen of te stoppen. Het is dus cruciaal dat bedrijven op tijd organiseren om thuiswerken goed in te zetten en indien nodig dit kunnen volhouden (bron theguardian)

Thuiswerken door het coronavirus - VOIPZeker doet mee

Houd je bedrijf draaiende en zet thuiswerken in als virusremmer

Wanneer bedrijven medewerkers laten thuiswerken voorkom je dat werknemers elkaar infecteren. Zo kun je ook weer voorkomen dat je vervolgens andere mensen besmet, Thuiswerken kan dus leiden tot een verlaging van het aantal infectie, maar klinkt thuiswerken voor sommige organisaties makkelijker dan het daadwerkelijk is. Ondernemers en bedrijfseigenaren willen geen omzet mislopen en het risico lopen om failliet beperken. VOIPZeker assisteert daarom bedrijven bij het opzetten en optimaliseren van de communicatie door de beste telefonie oplossingen te bieden.

Zakelijke telefonie is het hart van iedere organisatie en zorgt voor essentiële communicatie op de werkvloer tussen collega’s en vooral klanten. Je kunt haast overal e-mails ontvangen en versturen, maar hoe zit dat met je zakelijke telefonie? Zorg ervoor dat je in geval van nood de deuren van je kantoor kunt sluiten maar toch telefonisch bereikbaar blijft. Bespreek met je IT-ers wat de mogelijkheden zijn van je huidige zakelijke telefonie. Wanneer je beperkte mogelijkheden hebt neem dan direct contact op met onze helpdesk en sluit je zakelijke telefonie over. Wij zorgen ervoor dat je op afstand bereikbaar bent en je bedrijfsvoering gewoon kan doorgaan terwijl je de gezondheid van medewerkers waarborgt.

Kostencalculator

Tips voor zakelijke telefonie i.c.m. thuiswerken door coronavirus:

– Schakel oproepen door naar mobiele telefoons van medewerkers
– Neem vaste telefoontoestellen van kantoor mee en sluit deze thuis aan
– Houd telefonisch vergaderingen door middel van conference calls
– Informeer de beller met een ingesproken bericht over gewijzigde openingstijden of bezettingsgraad

Laat je gratis informeren over de mogelijkheden en neem contact op met onze klantenservice via 088 – 066 0550 of stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl. Stap binnen 1 werkdag over en draag door voor de gezondheid van je medewerkers en houdt je bedrijf draaiende in deze moeilijke economische situatie.

Bekijk ook

> Wanneer heb jij voor het laatst naar je zakelijke telefonie gekeken?
> VOIPZeker simkaart goed alternatief voor bedrijven
> Kies voor thuiswerken vanwege het coronavirus

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen