Soorten internet dsl/vdsl en glasvezel

4.8/5 - (6 votes)

De verschillen tussen dsl/vdsl en glasvezel

 

ADSL

Met zakelijk ADSL kun je onbezorgd gebruik maken van snel en veilig internet. Zakelijk ADSL is leverbaar met een snelheid tot 20Mbps download en 1 Mbps download.

ADSL staat voor Asymmetric Digital Subscriber Line, wat betekent dat de downloadsnelheid hoger ligt dan de uploadsnelheid. Dit is het meest populaire type verbinding onder kleinere bedrijven die op een reguliere manier gebruik maken van het internet. De snelheid is voldoende voor bedrijven die hoofdzakelijk websites bezoeken en e-mails versturen.

ADSL is beschikbaar met snelheden tot 8 Mbs download en 1 Mbps upload. ADSL2+ is een snellere variant van ADSL met eveneens een downloadsnelheid die hoger ligt dan de uploadsnelheid. Ook vormt ADSL2+ een goede optie voor bedrijven die ver van de wijkcentrale liggen. In tegenstelling tot ADSL haalt ADSL2+ op enkele kilometers afstand van de wijkcentrale namelijk wel hoge snelheden. De maximale snelheid van een zakelijke ADSL verbinding hangt volledig af van het netwerk en de wijkcentrale bij je in de buurt.

VDSL/VVDSL

VDSL is de snellere opvolger van ADSL. VDSL is beschikbaar met snelheden tot 50Mbps download en 5Mbps upload. Vectording VDSL ofwel VVDSL is leverbaar met snelheden tot 80Mbs download en 8Mbps upload.

VDSL staat voor Very-high-bitrate Digital Subscriber Line. De snelheden liggen echter behoorlijk hoger dan bij ADSL2+ en zijn geschikt voor grotere bedrijven die intensief gebruik maken van het internet. Vectoring is een nieuwe VDSL technologie waarmee door het toepassen van ruisonderdrukking nog hogere snelheden gehaald kunnen worden. De beschikbaarheid wordt van VVDSL wordt steeds beter omdat de uitrol door KPN in de wijkcentrales op volle gang is.

De maximale snelheid van een zakelijke VDSL verbinding hangt volledig af van het netwerk en de wijkcentrale bij je in de buurt. Momenteel krijgen alle wijkcentrales een upgrade waardoor ineens hogere snelheden mogelijk zijn met VVDSL.

 

Glasvezel

Glasvezel is de nieuwe technologie voor nog veel sneller internet. Alles wat we op kantoor doen gaat over de internet verbinding. Al onze documenten, werkplekken en zelfs VoIP telefonie staat in de cloud. Hiervoor is een stabiele en snelle internetverbinding van levensbelang. Het is de slagader van je organisatie. Zonder een internetverbinding kun je vrijwel niets meer.

Glasvezel internet heeft ongekende mogelijkheden en snelheden. Zakelijk Glasvezel internet is beschikbaar met snelheden tot 1000 Mbs download en 1000 Mbps upload. Omdat Glasvezel grotere afstanden kan overbruggen dan de normale koperen kabel van dsl en vdsl, heb je geen verlies van snelheid en is je snelheid ook gegarandeerd.

Met Glasvezel maak je ook gebruik van het modernste netwerk van nu en de toekomst. Op steeds meer locaties en industrieterreinen is al Glasvezel aanwezig in een zogenaamde ring. Het laatste stukje van de ring naar je kantoor moet dan nog aangelegd worden

Of het nu ADSL/VDSL of Glasvezel is doe de postcodecheck om de actuele beschikbaarheid van de internet snelheden op jouw adres te zien.

Maak je zakelijke internet compleet met een professioneel Wifi netwerk. Met een Wifi check op locatie meten we precies waar de gaten in de dekking zitten en voorkomen we dat je een volledig dekkend Wifi netwerk hebt. Je kunt ook heel gemakkelijk hier een gastennetwerk op instellen zodat bezoekers niet bij je bedrijfsbestanden kunnen, wel zo veilig!

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen