Europese Dag van de privacy

5/5 - (1 vote)

28 jananuari is de jaarlijkse Europese Dag van de privacy, ook wel dataprotectiedag genoemd.

Deze dag is ook weer een dag voor jou om even stil te staan bij de bedrijfpolicies. Doet jouw bedrijf wel voldoende aan beveilging en hoe is de bescherming van privacy gevoelige gegevens geregeld?

Iedereen kent de standaard opmerkingen wel.

  • Zorg voor een sterk en geheim wachtwoord.
  • Wijzig je wachtwoord ten minste eens per 3 maanden.
  • Zorg dat je pc automatisch locked als deze langer dan 3 minuten niet wordt gebruikt.
  • Bewaar vertrouwlijke documenten altijd in een veilige ruimte
  • etc

Tot vervelends toe worden ze herhaald. Natuurlijk is dit binnen jouw organisatie allemaal op en top in orde, en doen jullie veel aan de veiligheid van gegevens, het pand en personeel.

Voorbeeld: In een naast gelegen pand breekt een brand uit, brandalarmen gaan af, en het personeel loopt naar buiten. De rest van de dag is het pand niet meer toegankelijk en het hele bedrijf ligt stil. Alle laptops en data dragers met belangrijke klantinfo zijn vernietigd in de brand en nog erger klanten die het bedrijf proberen te bellen blijven eindeloos wachten en krijgen niemand aan de lijn.

Maar natuurlijk gebeurd dit niet bij jou. Jij hebt gekozen voor VoIP telefonie en hosted werkplekken. Als er brand bij jouw organisatie uitbreekt kan het bedrijf gewoon doorgaan op een andere locatie; thuis, in een restaurant of ander pand het maakt niet uit. Jouw klanten bellen jou altijd via het vaste telefoonnumer die laat binnenkomen op elk gewenst apparaat of dit nu een laptop of GSM is dat maakt niet uit. En jij belt ook via je vaste telefoonnummer uit. Jouw klanten zullen in zo’n situatie niets merken.

Toch een fijn gevoel dat jij het zo goed gereld hebt.  

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen