Een betere wifi verbinding voor thuiswerken

Een betere wifi verbinding voor thuiswerken
Rate this post

Momenteel werkt het grootste deel van Nederland al gedurende een langere periode thuis vanwege het coronavirus. Onze telefoons, laptops, desktops en tablets zijn allemaal thuis aangesloten op je wifi verbinding. Dat betekent dat je internet en apparaten overuren draaien, met als gevolg dat je wifi verbinding thuis mogelijk een stuk trager en minder stabiel is. Juist nu heb je een betere wifi verbinding nodig om te kunnen thuiswerken en het bedrijven draaiende te houden. Wij zetten op een rij wat je kunt doen om je wifi verbinding te verbeteren voor thuiswerken.

 

Doe de gratis speedtest

Om überhaupt een goed overzicht te krijgen van je huidige internetsnelheid thuis raden wij jou aan om de gratis VOIPZeker speedtest te doen. De gratis speedtest gebruik je om je internetsnelheid op meerdere punten in je huis te meten, zoals de zolder- of slaapkamers. Handig, want je kinderen zullen vaker thuis zijn en een spelletje doen op je tablet, terwijl jij aan je keukentafel hard zit te werken. Is de snelheid niet optimaal, dan hebben wij genoeg oplossingen om de wifi verbinding te verbeteren voor thuiswerken.

Gratis speedtest


Verplaats je modem en/of router

In de meeste thuissituaties staat de modem meterkasten/of router vaak in de . Ondanks dat je Ziggo- of KPN-monteur deze daar destijds heeft neergezet, is dit vaak niet de juiste plek voor een betere wifi verbinding. Hoewel je de antenne van een router gedeeltelijk zelf kunt positioneren, stralen de wifi-signalen alle kanten uit. Wij raden daarom aan je wifi-apparatuur zo centraal mogelijk in huis te plaatsen. Tijdens het plaatsen dien je rekening te houden met betonnen muren of platen die het verbeteren van je wifi verbinding voor thuiswerken in te weg staan.  Zorg er wel voor dat je de router/modem bedraad kunt aansluiten.

De nieuwste updates

Heb je ondanks het verplaatsen nog steeds geen optimaal wifi bereik, controleer dan of je router en/of modem voorzien is van de nieuwste updates. Veel bekende firmware problemen worden opgelost door nieuwe updates die je router en modem sneller en stabieler maken. Druk op de update-knop van je router/modem of controleer je huidige firmware via het internet. Heb jij je telefonie bij VOIPZeker ondergebracht en hardware afgenomen, dan hoef jij niks te controleren. Wij hebben een uniek firmware en update systeem ontwikkeld, waardoor alle apparaten iedere nacht automatisch gecontroleerd en voorzien worden van de nieuwe updates (firmware). Meer informatie hierover vind je op auto-provisioning systeem.

Kies een andere wifi-frequentie

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van 5 GHz en nee niet het mobiele netwerk! Je internetbinding maakt gebruik van 2 frequenties, de 2.4 GHz en de 5 GHz. De 2.4 GHz frequentie wordt als standaard gebruikt en staat bekend om het feit dat je met deze frequentie ‘verder’ kunt uitzenden. Het nadeel is dat dit netwerk drukker bezet is omdat deze frequentie al oud is. De 5 GHZ frequentie is daarentegen sneller en stabieler, maar heeft een korter bereik.

Heb je thuis nog geen 5GHz frequentie, maak deze dan aan zodat je je wifi verbinding kunt verbeteren voor het thuiswerken wegens het coronavirus. Neem hiervoor contact op met je huidige internetprovider.

Vervang je router/ modem

Is je huidige wifi verbinding nog steeds niet optimaal, overweeg dan om een andere modem en/of router aan te schaffen. Een modem verzorgt de verbinding met het internet via je provider. Een router verdeelt het internetsignaal door je huis over alle apparaten en verzorgt voor de communicatie onderling. De modems die door internetproviders worden geleverd zijn vaak gecombineerde routers en modems. Dit betekent dat deze zowel de verbinding met je provider regelen als het thuisnetwerk onderling. Hierdoor valt de kwaliteit van deze internet-hardware vaak tegen en worden ze voor een lage prijs aan de consument geleverd. Verkies kwaliteit boven kwantiteit!

VOIPZeker heeft een eigen webshop met alle telefoon- en internet gerelateerde hardware producten. Wij hebben een ontzettend groot assortiment aan verschillende modems en routers. Bestel snel en eenvoudig een nieuwe modem of router online en ontvang deze ondanks het coronavirus in de meeste gevallen de volgende dag. Informeer voor de zekerheid naar de actuele levertijden en neem contact op met onze klantenservice.

Bekijk webshop


Plaats een repeater of acces point

Heb je alles geprobeerd of wil je een andere volgorde aanhouden om een betere wifi verbinding te krijgen, kies dan voor een repeater of access point. Deze hardware hang je op of plaats je in je omgeving om een betere wifi verbinding te verdelen. Het grote verschil tussen een repeater en een access point is dat een repeater het draadloze signaal opvangt en deze vervolgens weer uitzend. Hierdoor verlies je minimaal 50% aan internetsnelheid. Een access point is daarom een betere oplossing om je wifi verbinding voor thuiswerken te verbeteren. Een access point is bedraad en maakt gebruik van een ethernetkabel, die je aansluit op je router. Hierdoor verlies je géén internetsnelheid en zul je geen netwerkproblemen ondervinden.

Voor advies neem je contact op met onze klantenservice via 088 066 0550. Laat je informeren over de beste oplossingen voor een betere wifi verbinding voor thuiswerken en over onze geweldige oplossingen voor zakelijke VoIP telefonie.

Ons all-in pakket sluit je binnen één werkdag af en is verkrijgbaar vanaf slechts €13,50 p.m. Geniet van nationaal vrij bellen en alle online telefooncentrale functionaliteiten om de bereikbaarheid van je organisatie te vergroten en te beheren. Thuiswerken is nu en zal in de toekomst een hedendaags bedrijp blijven voor de Nederlandse economie. Speel hier als organisatie dus op in.

 

Bekijk ook:

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen