Coronavirus maatregelen tot 20 mei verlengd – blijf thuiswerken

Coronavirus maatregelen tot 20 mei verlengd - blijf thuiswerken
Rate this post

Onze minister-president Mark Rutte sprak gisteravond live op tv over het coronavirus en dat er een versoepeling in de maatregelen komt. Veel andere maatregelen gewoon blijven echter gewoon van kracht en worden tot 20 mei 2020 verlengd. Basisscholen mogen vanaf 11 mei weer open en blijven evenementen verboden tot 1 september. De essentie van de maatregelen is en blijft: blijf zoveel mogelijk thuiswerken en houd 1,5 meter afstand.

Nederland zit inmiddels meer dan een maand in een ‘intelligente lockdown’, dat in eerste instantie tot 6 april zou duren. Deze maatregelen werden al gauw verlengd tot 28 april en zijn gisteravond opnieuw verlengd tot 20 mei 2020. Tijdens de persconferentie van gisteravond sprak Mark Rutte over de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames en het aantal corona-patiënten die op de intensive care liggen. De cijfers zijn hoopgevend. Nederland lijkt op de goede weg te zijn maar we zijn er natuurlijk nog lang niet. 

Basisscholen weer open

Een opvallende versoepeling in de maatregelen rondom het coronavirus is dat het primair onderwijs en de kinderopvang weer (gedeeltelijk) openen. De deuren van de kinderopvang worden weer vanaf 11 mei geopend en mogen kinderen tot 12 jaar dan weer voor de helft van de tijd naar school. De scholen krijgen de vrijheid om dit zelf in te vullen. Ouders moeten hun kinderen bij voorkeur op de fiets of lopend wegbrengen om contact te vermijden. Een belangrijk argument om de basisscholen weer te openen is dat kinderen minder snel besmet raken met het coronavirus en lichtere klachten hebben. Middelbare scholen volgen wanneer blijkt dat de nieuwe maatregelen voor de basisscholen goede resultaten oplevert.

 

Jongeren mogen weer trainen

Zoveel mogelijk binnenblijven en 1,5 meter afstand houden is voor veel jongeren een moeilijke opdracht. Lichamelijke beweging is belangrijk en daarom zijn de maatregelen voor sport ook versoepeld. Omdat kinderen minder snel besmet raken mogen ook jongeren tussen 12 en 18 jaar weer trainen (geen wedstrijden), mits zij aan de 1,5 meter regel kunnen voldoen. Ouderen worden echter opgeroepen niet langs de zijlijnen van de velden te staan.

Weer naar de tandarts

Tandartsen en mondhygiënisten mogen hun deuren weer openen. De sluiting van deze praktijken was in eerste instantie al niet noodzakelijk omdat zij beschikken over eigen beschermingsmiddelen zoals mondkapjes, desinfectiemiddelen en handschoenen. Kappers en schoonheidssalons moeten daarentegen voorlopig gesloten blijven. De onzekerheden zijn simpelweg te groot, zoals de vraag of mondkapjes en handschoenen voldoende bescherming bieden in deze beroepen. Het kabinet heeft breder advies nodig van het OMT, waarna een nieuwe afweging volgt.

Horeca en evenementen 

Volgens Rutte wilden organisatoren van festivals en evenementen weten waar ze aan toe zijn. Het verbod op evenementen blijft van kracht tot 1 september 2020. De komende tijd zullen verschillende sectoren plannen maken die kunnen bijdragen een (gedeeltelijke) opening in de 1,5 meter samenleving. Ook de horeca maatregelen blijven van kracht en blijft de horeca branche gesloten tot minimaal 20 mei. Een week voor deze datum komt het kabinet met een nieuwe overweging.

Zorgen over de economie

Mensen vragen zich af wanneer de economie weer ‘van het slot’ kan. Ook Rutte maakt zich zorgen over de economie. Ontzettend veel bedrijven zijn gesloten en draaien dus geen omzet, met als gevolg dat veel werknemers worden ontslagen. Volgens Rutte staan we voor een ‘duivels dilemma’; “de spagaat is dat iedere versoepeling van maatregelen risico’s met zich meebrengt.” Als we te snel gaan komt het virus als een tweede golf over Nederland heen. Dat vraagt om zelfbeheersing, maar dat is beter dan achteraf spijt krijgen van een verkeerde beslissing. Blijf gewoon thuiswerken en maak stappen om dit mogelijk te maken.

Bedrijven kiezen voor VOIPZeker en draaien weer omzet!

De essentie van thuiswerken is en blijft nog volledig van kracht. Inmiddels heeft VOIPZeker de afgelopen weken honderden nieuwe klanten mogen verwelkomen en telefonie oplossingen geboden zodat de bedrijven kunnen thuiswerken. Vanaf slechts €12,50 p.m. alle telefooncentrale functies zodat bedrijven kunnen thuiswerken en telefonie op afstand beheren + nationaal vrij bellen.

Ook zien wij een toename in zakelijke telefoon abonnementen voor zzp’ers. Veel zzp’ers starten een nieuwe onderneming en vinden nieuwe oplossingen die de maatschappij kunnen helpen. Ook grote ondernemingen nemen hun huidige zakelijke telefoon abonnementen onder de loep en besparen enkele honderden tot zelfs duizenden euro’s per maand door telefonie van VOIPZeker af te nemen. Bedrijven die thuiswerken genereren weer omzet en behouden werknemers hun baan. Het bestuur wordt ‘gedwongen’ om innovatief te denken. Doe jij al mee?

Stap binnen één werkdag over op een all-in zakelijk telefoon abonnement van VOIPZeker en denk vooruit, voor het te laat is.

 

Klant worden bij VOIPZeker?

Bereken snel je kosten online uit en stap binnen één werkdag  over. Al ruim 11.000 bedrijven gingen je voor en gebruiken dagelijks onze diensten.

Wil je liever eerst advies inwinnen? Neem contact op met 
onze geweldige klantenservice via 088 – 066 0550 of 
stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl.

Bestellen

 

Bekijk ook

> Zakelijke voip telefoon abonnement zzp vanaf 12,50 > Kies voor thuiswerken vanwege het coronavirus > VOIPZeker coronanieuws – 5 tips voor thuiswerken

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen