5G in Nederland. Wat is het 5G netwerk?

5G in Nederland. Wat is het 5G netwerk?
Rate this post

Het is inmiddels ruim 10 jaar in de maak, maar het 5g netwerk is eindelijk realiteit en worden internetsnelheden tot 1 GBps haalbaar. Al enkele jaren geleden begonnen providers met het uitrollen van enkele vaste 5g netwerken en is het mobiele 5g netwerk in verschillende steden wereldwijd verschenen. VodafoneZiggo activeerde op 28 april haar 5g netwerk in ruim de helft van Nederland en maakt daarmee de eerste grote stap. Wij zochten uit wat het 5g netwerk in Nederland is en wat je hierover moet weten.

Ondanks dat het coronavirus het meest besproken nieuwsitem is lijkt het alsof er ook steeds meer vragen dan antwoorden zijn over het 5g netwerk. Sommige mensen vragen zich af het 5G netwerk in Nederland zal doen en of zij een goede dekking krijgen. Anderen zijn weer meer geïnteresseerd of 5G schadelijk is voor de gezondheid en wat de technologie voor hun bedrijf betekent. Wij gingen op onderzoek uit.

Wat is het 5G netwerk?

Het 5G netwerk is de volgende generatie mobiele breedband die uiteindelijk het 4G LTE-netwerk zal gaan uitbreiden of zelfs vervangen. Met het 5G netwerk zullen veel hogere internetsnelheden voor mobiel internet worden behaald en biedt deze veel hogere up- en downloadsnelheden. Volgens experts worden downloadsnelheden tot 1 GBps haalbaar. Ook de laadtijden die de apparaten nodig hebben om met draadloze netwerken te communiceren nemen drastisch af. 

Het 5G netwerk in Nederland zal niet alleen vele malen sneller worden dan het 4g netwerk, de bandbreedte wordt ook veel groter. De grotere capaciteit zal één van de grootste problemen van Nederland oplossen, namelijk de slechte dekking in bepaalde gebieden en lagere internetsnelheid op erg drukke locaties. Met het 5G netwerk blijft de verbinding stabiel en ongelooflijk snel. 

Belangrijke verschillen 4G en 5G netwerk

Het 5G netwerk is de opvolger van het befaamde 4G netwerk. Eén van de belangrijke verschillen tussen het 4G- en het 5G netwerk is dat het 5G netwerk een veel snellere dataoverdracht heeft. Ook de reactietijd is veel korter en verbindingen zijn vele malen betrouwbaarder. Antennes van basisstations met 5G zullen ervoor zorgen dat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt aansluiten dan op een 4G netwerk.

Volgens experts verbruiken apparaten met een 5G voorziening minder energie voor het versturen en ontvangen van data en opent het nieuwe deuren voor de toenemende vraag van mobiele internet en misschien nog wel belangrijker: de mogelijkheid van nieuwe toepassingen. Denk hierbij aan zelfrijdende auto’s, ziekenhuisoperaties op afstand, virtual reality of zelfs drones die op afstand pakketjes afleveren. Het 5G netwerk in Nederland zorgt zelfs voor verregaande automatisering en robotisering van industriële productieprocessen.

5g netwerk in Nederland

Is 5G in Nederland schadelijk?

Ondanks alle hectiek rondom het coronavirus zijn er vragen over 5G netwerk, zoals de vraga of het 5G netwerk in Nederland schadelijk is voor je gezondheid. Sinds enkele maanden ontkom je haast niet aan berichten die beweren dat de straling van het 5G netwerk schadelijk is, zeker sinds de lancering van VodafoneZiggo’s 5G netwerk op 28 april 2020. Sinds april zijn er meerdere banden gesticht of pogingen hiertoe gedaan. Hoewel het motief vooralsnog niet bekend is denken sommige mensen dat er sprake is van extremistische protestacties tegen de komst van het 5G netwerk (bron Nu.nl).

De vraag of het 5G netwerk schadelijk is en de angst hiervoor komen voort uit het feit dat het 5G netwerk een hogere frequentie gebruikt en het signaal minder ver reikt als die van het 4G netwerk. Om heel Nederland te voorzien van een goede dekking zullen telecomproviders meerdere (kleinere) zendmasten plaatsen. Dit betekent dus meer zendmasten in woongebieden, met meer straling als gevolg. Niemand ontkent dat er meer straling komt, maar de beweringen dat de straling van het 5G netwerk veel erger is dan de bestaande mobiele signalen zijn niet correct. Onafhankelijke instanties/deskundigen en overheidsinstanties wereldwijd stellen vast dat de 5G straling binnen de gestelde stralingswaarden blijft en geen kwaad kan.

5G netwerk VOIPZeker

Het Kennisplatform ElektroMagnetische Velden, een onafhankelijk informatieplatform dat de overheid advies geeft, op zijn website: ‘de elektromagnetische velden van 5G antennes zijn vergelijkbaar met die van 2G-, 3G-, en 4G- antennes, omdat 5G in basis dezelfde zendtechnieken gebruikt’. Ook EOS Wetenschap heeft een heel artikel gewijd aan vragen of het 5G netwerk schadelijk is voor de gezondheid. Het oordeel is dat niemand met zekerheid weet wat de precieze stralings- en gezondheidseffecten zullen zijn van een breed uitgerold 5G netwerk. “Het is en blijft een lastig dossier”. 

Omdat er nog veel vragen over het 5G netwerk, zal VOIPZeker zich de komende tijd extra bezighouden met het nieuws omtrent het 5G netwerk in Nederland en jou hierover het laatste nieuws brengen! Tot de volledige uitrol van het 5G netwerk in Nederland houdt VOIPZeker focus op het 4G netwerk en de uitrol van onze veel gevraagde mobiele VoIP simkaarten. Ons streven is een innovatief-, maar bovenal snel en stabiel netwerk waarin vaste VoIP telefonie perfect communiceert met mobiele telefonie. De VOIPZeker mobiele simkaart.

Vast op Mobiel simkaart

Onze vast op mobiel integratie brengt het beste van 2 werelden samen, namelijk dat van vaste telefonie en mobiele telefonie. Je simkaart wordt volledig opgenomen in je online telefooncentrale en kun je bellen en gebeld worden zónder gebruik te maken van een softphone client applicatie. Gesprekken die op het vaste bedrijfsnummer binnenkomen worden direct op je mobiel ontvangen en bepaal je zelf hoe je uitbelt: met je vaste zakelijke nummer of mobiele nummer! 

Sim only mobiele voip abonnement

Bekijk simkaarten

Kies net als honderden andere bedrijven voor het gemak van de 100% vast op mobiel integratie en blijf wereldwijd bereikbaar op je zakelijke en mobiele nummer. Vergroot vandaag nog de flexibiliteit van je collega’s en hele organisatie.

 


Klant worden bij VOIPZeker?

Bereken snel je telefonie kosten online uit en stap binnen één werkdag  over. Al ruim 11.000+ bedrijven gingen je voor en gebruiken dagelijks onze diensten.

Wil je liever eerst advies inwinnen? Neem contact op met 
onze geweldige klantenservice via 088 – 066 0550 of 
stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl.

Kostencalculator

Klantenservice voipzeker.PNG

 

Bekijk ook

> Zakelijke voip telefoon abonnement zzp vanaf 12,50

> Coronavirus maatregelen tot 20 mei verlengd – blijf thuiswerken

> VOIPZeker coronanieuws – 5 tips voor thuiswerken

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen