Download – Reizen tijdens avondklok met Werkgeversverklaring

Download- Reizen tijdens avondklok met Werkgeversverklaring
Rate this post

Heb jij hem al? De Werkgeversverklaring om tijdens de corona avondklok te mogen reizen? Voorkom een boete van € 95,- bij overtreding! Download hier de Werkgeversverklaring.

 

Corona avondklok Nederland

Het kabinet heeft na instemming van de Tweede Kamer vanaf zaterdag 23 januari officieel een corona avondklok ingesteld voor Nederland. Het is de bedoeling dat iedereen van 21.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het is verboden om dan zonder geldige reden op straat te zijn. Ben je dit wel? Dan riskeer je een boete van € 95,-. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown maatregelen om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegen te gaan.

Personeel mag alleen reizen tijdens de corona avondklok als dat mag van de werkgever en je voor jouw werk naar buiten moet. De werkgever moet hiervoor toestemming geven door een Werkgeversverklaring af te geven. In alle sectoren bepaalt de werkgever of het werk noodzakelijk is tijdens de corona avondklok.

Denk daarbij ook vooruit wanneer personeel in ploegendienst werkt. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je dienst eindigt om 20:30 uur maar je moet overwerken en dan ook nog naar huis moet. Dat betekent dat je moet reizen tijdens de corona avondklok, terwijl je hier niets aan kunt doen. Zorg er dan voor dat je tijdig een Werkgeversverklaring klaar hebt liggen.

Download formulier “Werkgeversverklaring” avondklok

Werkgeversverklaring (pdf)

 

Moet een medicus ook een verklaring bij zich hebben?

Het antwoord is ja, een zelfstandig werkend medicus die de straat op moet om dringende (medische) hulp te verlenen aan een ander, dient een ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich te dragen. Dit is een ander soort verklaring dan de werkgeversverklaring.

Zorg ervoor dat je tijdig de juiste verklaring regelt om zo hoge boetes te voorkomen! Een boete kost je € 95,- per keer.

Zorg ervoor dat je tijdig je Eigen verklaring download en op tijd regelt om zo hoge boetes te voorkomen.

Download formulier “Eigen verklaring” avondklok

Eigen verklaring (pdf)

Meer informatie kan je hier (Rijksoverheid) terugvinden

 

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen