Wereldwijde Facebook storing

Wereldwijde Facebook storing
Rate this post

Facebook, WhatsApp en Instagram waren maandagavond 5 oktober 2021 urenlang volledig onbereikbaar. De applicaties zijn weer online en werken weer naar behoren. Wat was de oorzaak van de wereldwijde Facebook storing?

 

Oorzaak Facebook storing

De Facebook storing begon maandag zo rond 17:30 uur Nederlandse tijd. Het was voor gebruikers van de getroffen apps niet mogelijk om berichten te ontvangen en versturen. Volgens Facebook was de oorzaak van de Facebook storing te wijten aan een interne fout tijdens het bijwerken van de systemen. Pas rond middernacht was het probleem opgelost en werkten WhatsApp en Instagram een uur later ook weer naar behoren.

Facebook storing niet snel opgelost

Tot op heden blijft Facebook vrij vaag over de exacte oorzaak van de storing. Ronald Prins (veiligheidsexperts) zei maandagavond in een uitzending van het programma Op1 dat “alle verkeersborden die naar Facebook wijzen, zijn weggehaald door Facebook zelf. Daardoor kunnen alle pakketjes richting Facebook de weg niet meer vinden en daardoor is Facebook volledig onbereikbaar geworden.”

Facebook bevestigde later dat het ging om een interne fout tijdens het bijwerken van de systemen, met als gevolg dat Facebook, Instagram en WhatsApp een storing opliepen. Uit bronnen van The New York Times had Facebook medewerkers naar een datacenter gestuurd om hun servers handmatig helemaal opnieuw op te starten en het probleem te verhelpen.

Meer gebeld

Door de wereldwijde Facebook-, Instagram- en WhatsApp storing gebruikten mensen massaal alternatieve communicatiemiddelen. Zo merkten Social Media bedrijven Twitter en Signal (alternatief WhatsApp) een grote toename van gebruikers.

Net als vele telecomproviders zag VOIPZeker een flinke stijging in het bellen op maandag avond. Zo werd er tot vier keer gebeld, met een piek rond 22:00 uur. Dit laat zien dat bellen nog steeds de meest robuuste manier van communiceren is.”Social Media is onmisbaar, maar dat geldt ook voor bellen, zeker voor communicatie tussen bedrijven en hun klanten.” – aldus VOIPZeker management.

Wil jij als bedrijf altijd en overal zelf je bereikbaarheid kunnen beheren, ook tijdens een storing? Bereken direct hoeveel je kunt besparen en pak 1 maand gratis zakelijk bellen.

Nu 1 maand gratis

Bekijk hieronder onze robuuste zakelijke VoIP telefonie oplossingen.

– Unite Phone – Desktop bellen
– Vast op Mobiel simkaart
– Vaste VoIP telefonie

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen