Waarom stopt ISDN?

Waarom stopt ISDN?
Rate this post

Het is bijna zover! KPN heeft aangekondigd dat het ISDN-netwerk vanaf 1 september 2019 niet meer werkt. Bedrijven worden dus verplicht om over te stappen en moeten dus een alternatief hebben. Wij van VOIPZeker helpen jou op weg en leggen precies uit waarom ISDN 1/2 en PSTN stopt.                                                    

Wat is ISDN?

Voordat wij precies kunnen uitleggen waarom ISDN stopt, is het handig om je in het kort bij te scholen wat ISDN precies is. De afkorting ISDN staat voor Integrated Services Digital Network. Dit is een traditionele telefoondienst waarbij gebruik gemaakt werd van (lokale) telefooncentrales die via het KPN netwerk liepen. Andere aanbieders zoals Tele2 boden vanaf 2006 dezelfde dienst aan hun klanten aan over het KPN netwerk. Al deze partijen moeten dus ook voor 1 september 2019 ervoor zorgen dat iedereen op VoIP-telefonie is overgestapt.

Waarom stopt ISDN?

Zo, nu je in het kort bent bijgeschoold wat ISDN is leggen wij uit waarom ISDN stopt. Eén van de belangrijke redenen waarom KPN met ISDN stopt is dat het onderhoud van het ISDN-netwerk namelijk relatief duur is en de functionaliteiten simpelweg niet zijn afgestemd op de toekomst. Wat denk je wat het kost als er bij elke storing een monteur op pad moet worden gestuurd, om vervolgens de kabel op te graven en deze moet repareren? Met de komst van VoIP-technologie is dit dus verleden tijd. Om gebruik te kunnen maken van VoIP heb je een goede en stabiele internetverbinding nodig. Dit betekent dat het onderhoud makkelijker en dus goedkoper wordt, wat resulteert in een aanzienlijk lagere telefoonrekening. Dit kan zelfs oplopen tot een besparing van wel 40%! Het hedendaagse leven is al dusdanig op de verandering ingesteld, dat kantoorgebouwen en industrieterreinen worden opgeleverd zonder ISDN-lijnen.

Bedrijven worden dus verplicht om vóór 1 september 2019 een alternatieve oplossing te hebben. Wij van VOIPZeker spreken uit ervaring als wij zeggen dat het verstandig is om niet te wachten tot het laatste moment, vandaar dat wij bedrijven goed en tijdig willen informeren. Nu je weet waarom ISDN stopt, willen wij jou wegwijs maken hoe jij simpel en eenvoudig kunt overstappen naar VoIP.

Bekijk hieronder hoe eenvoudig de overstap naar VOIPZeker is


Overstappen

Wil je dus kunnen blijven bellen, of gewoon overstappen van jouw huidige provider naar VOIPZeker? Dan stellen wij graag een vrijblijvende offerte voor je op. Gelukkig kunnen wij deze overstap heel snel realiseren. Dit is mogelijk omdat wij een alles-onder-1-dak aanbieder zijn en een uniek zelf ontwikkeld platform hebben, dat simpel werkt maar erg functioneel is.

Om een vrijblijvende offerte op te kunnen stellen, hebben wij de volgende gegevens nodig:

Aantal telefoons:
Merk / type huidige telefoon(s):

Huidige internetsnelheid:
Merk / type huidige modem(s):  
Merk / type basisstation bij gebruik van DECT telefoons met draadloze verbinding:
Bestaande nummers:

Nadat de aanvraag is verstuurd ontvang je binnen 5 minuten de offerte in je mailbox. Wanneer je een bestaand telefoonnummer hebt en deze wilt behouden, verhuizen (porteren) wij jouw telefoonnummer binnen 24 uur. Maak je geen zorgen, want tijdens het verhuizen blijft je nummer gewoon bereikbaar en krijg je géén onderbreking.

Voor een vrijblijvende offerte neem je contact op via 088 – 066 0550 (*gratis voor bestaande klanten) of stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl. Je kunt ook eenvoudig een chat met één van onze collega’s starten via onze website. Al onze medewerkers zijn ware experts met veel expertise, zodat jij als klant altijd en overal een goed antwoord mag verwachten.

Meer informatie? Lees onze gerelateerde artikelen

Bedrijven haastig op zoek naar vervanger van ISDN
> ISDN stopt – bekijk het stappenplan

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen