telefonische bereikbaarheid huisartsen

4.6/5 - (5 votes)

Telefonische bereikbaarheid bij Huisartsen.
Als je gezondheid op het spel staat is bellen voor hulp het eerste dat je doet. Of je nu belt naar 112 of de spoedlijn van de huisarts, je wilt direct verbonden worden om hulp in te schakelen. De bereikbaarheid van de huisartsen is hiermee van levensbelang.

Huisartsenposten zijn door drukte steeds slechter bereikbaar Huisartsenposten kunnen de stijgende zorgvraag heel slecht aan. Zeker in de avond-, nacht- en weekenduren zijn huisartsen steeds slechter bereikbaar.  Dat blijkt uit een jaarlijkse inventarisatie van de huisartsenposten zelf. Het aantal telefoontjes, consulten en visites blijft toenemen. Bovendien hebben steeds meer zorgvragen op de huisartsenposten een meer dringend karakter.

Deze ontwikkelingen hebben hun weerslag op de telefonische bereikbaarheid van de posten, blijkt uit de analyse. Bron Nu.nl
Na een onderzoek van de IGZ en NPCF is eerder ook al gebleken dat de bereikbaarheid van huisartsenpraktijen tijdens kantooruren onvoldoende is. Dit komt onder andere door de toegenomen zorgvraag en de toegenomen behoefte van patiënten aan informatie en contact. Een andere belangrijke oorzaak is de verandering in het takenpakket van de assistente.

Goede telefonische bereikbaarheid bestaat uit een technisch en organisatorisch element. Door simpelweg meer lijnen of toestellen te plaatsen ben je niet beter bereikbaar. Ook de inzet van extra personeel is niet altijd de oplossing en is vaak ook nog eens kostbaar. Een nieuwe telefonieoplossing voor de huisartsenpraktijk zal samen met huisarts moeten worden ingericht. Het uitgangspunt moet
de noodzaak van betere bereikbaarheid voor de patiënt zijn.

Door het vervangen van de traditionele telefooncentrale op locatie door hosted VoIP verhoog je de productiviteit en flexibiliteit. Je krijgt toegang tot een Online portaal waar je gemakkelijk zelf wijzigingen aan je bereikbaarheid kunt instellen. Of het nu het wijzigen is van het keuzemenu, doorschakelen naar een andere locatie of het inspreken van een vakantiemelding. De ingesproken receptenverzoeken worden als mp3 bestand opgeslagen en verzonden naar de email.

De conclusie is dat bereikbaarheid van de huisartsenpraktijk ook extra zorg nodig heeft. Simpelweg online een offerte aanvragen en overstappen is geen optie. Een goede inventarisatie en een goed gesprek met de huisarts en de assistenten is van essentieel belang. Alleen zo kun je de bereikbaarheid voor je patiënten verbeteren.

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen