Nummerbehoud voor zakelijke vaste telefonie

Rate this post

 

Nummerbehoud voor zakelijke vaste telefonie

Als je overweegt om over te stappen op zakelijk VoIP telefonie wil je uiteraard je bestaande telefoonnummer meenemen. Gelukkig bestaat er zoiets als nummerbehoud of nummer porteren.

Hoe werkt nummerbehoud

Als je besloten hebt om over te stappen naar zakelijke VoIP telefonie doen we een aanvraag voor nummerbehoud bij je oude provider. Als we na de aanvraag een akkoord krijgen voor de portering van je telefoonnummer hebben we nog de ruimte om een installatie of oplevering in te plannen. We kunnen dan namelijk schuiven met de exacte porteringsdag. Tot het moment van porteren ben je gewoon bereikbaar zoals je gewend bent. Het porteren van een telefoonnummer naar VoIP telefonie duurt minimaal vijf werkdagen.

Soms geeft de oude provider aan dat je nog een lang lopend contract bij ze hebt. Het kan zijn dat je dan wel eerder mag overstappen maar dat je een afkoopsom moet betalen. Helaas kunnen we niet bemiddelen in deze omdat het gaat om een contract tussen jouw en de oude provider. Is de afkoopsom te hoog dan zullen we de portering moeten uitstellen tot later. Je kan hier vaak wel bezwaar tegen maken en vragen om een kopie van het contract. Omdat deze niet voorhanden is krijg je dan een aantrekkelijker aanbod.

Om verassingen achteraf te voorkomen kun je het beste een factuur meesturen van je bestaande provider. Hier staat namelijk hele waardevolle informatie op. Het kan namelijk zo zijn dat je voor meerdere nummers betaald terwijl je maar 1 nummer gebruikt. Of dat je andere diensten afneemt die verbonden zijn aan je telefoonnummer of centrale. Deze moet je wel zelf nog apart opzeggen omdat wij deze niet kunnen overnemen.

De nieuwe telecomwet

Met de wijziging van de telecomwetgeving per 1 oktober 2016 is het makkelijker geworden om over te stappen VoIP telefonie. Je kunt namelijk maandelijks opzeggen en dus direct aan de slag met VoIP telefonie. Het belangrijkste is dat je huidige contract al eens is verlopen en stilzwijgend verlengd. Voor meer duidelijkheid hierover kun je het beste een factuur en contract analyse doen.

Nummerbehoud zonder problemen

Vaak vergeet men het alarm, de pin installatie, de fax of de frankeermachine. Deze apparatuur is vaak direct verbonden aan een analoge of ISDN lijn en gaat niet meer werken als je nummer is opgeheven bij je oude provider. Je kunt dan of een losse lijn aanhouden of moet deze apparatuur ook upgraden naar IP.

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen