Hoe kies je een vaste VoIP telefoon?

Hoe kies je een vaste VoIP telefoon?
Rate this post

Om te kunnen bellen met VoIP telefonie heb je naast een VoIP account en telefoonnummer ook een VoIP toestel nodig. VoIP toestellen zijn telefoons die je rechtstreeks op het internet aansluit en komen in verschillende soorten en uitvoeringen. Een vaste VoIP telefoon is onmisbaar in het zakenleven en is nog steeds één van de meest gebruikte telefonie. VOIPZeker heeft een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet voor het kiezen van een nieuwe vaste VoIP telefoon.

Met of zonder draad

Met het antwoord op deze vraag kan jouw antwoord al heel snel gevonden zijn. Liever je handen vrij tijdens het bellen? Kijk dan direct voor een DECT telefoon en kies voor draadloos bellen. Wanneer je op kantoor een vaste VoIP telefoon overweegt te gaan gebruiken of gewoon toch lekker wilt lezen, lees dan gewoon snel door!

Bellen met draad - VOIPZeker.png

Gewenste functies

Eén van de belangrijkste vragen om jezelf te stellen is wat voor eisen je aan het toestel stelt. Elk bedrijf heeft namelijk een andere manier van dienstverlening en zakendoen. Een manager of directielid zou bijvoorbeeld een vaste VoIP telefoon nodig hebben met meerdere functies en een ‘kwalitatief hoofwaardig uiterlijk’. Zo zou een toestel met een kleurendisplay heel handig zijn en is het wenselijk dat je meerdere gesprekken kunt voeren wanneer je wilt vergaderen. 

Aantal lijnen

Wij begrijpen heel goed dat niet iedereen een super receptioniste in dienst heeft, maar het is handig om te overwegen hoeveel gelijktijdige gesprekken je zou willen kunnen voeren. Belangrijk is dus dat het toestel het gewenste aantal lijnen aankan, want voor het voeren van meerdere gesprekken tegelijk heb je een vaste VoIP telefoon met meerdere lijnen nodig. 

Aantal VoIP accounts

Om een gesprek te kunnen ontvangen heb je een VoIP account nodig. Het kan in sommige gevallen handig zijn dat een VoIP toestel ondersteuning heeft voor meerdere accounts. Je kunt namelijk voor ieder VoIP account een eigen telefoonnummer koppelen. Dit betekent dat je dus ook voor verschillende bedrijven gesprekken binnenkrijgt. Je ziet aan lampje (BLF) van het account voor wie er gebeld wordt. Ook kun je direct zelf bepalen met welk account of telefoonnummer je uitbelt. Belangrijk om te overwegen is hoeveel namen je in het display van je toestel wilt hebben, zodat je met 1 druk op de knop kunt doorschakelen wanneer er een klant belt. 

Receptie module

Veel receptionisten of telefonisten vinden het fijn om op het vaste toestel direct alle collega’s te kunnen zien. Met een receptie module kun je het aantal knoppen waaronder je een collega kunt programmeren uitbreiden. Daarnaast kun je ook zien of een collega in gesprek is en hoef je dus niet meer onnodig door te verbinden. Veel vaste VoIP telefoons laten in hun display enkele namen zien, maar is vaak niet voldoende voor een receptioniste. Je kunt in sommige gevallen het aantal zichtbare gebruikers zelfs uitbreiden tot wel 200 namen!

VOIPZeker receptie module.jpg

Headset aansluiting

Het lijkt heel normaal maar niet iedere vaste VoIP telefoon heeft ook een headset aansluiting. Je hebt namelijk ook nog toestellen die alleen maar een bedrade headset ondersteunen. Wil je een draadloze headset, dan heb je vaak een EHS adapter nodig. Deze adapter maakt het mogelijk om met de knop op de headset het gesprek aan te nemen en op te hangen. Niet iedere headset kan ook worden aangesloten op ieder vaste VoIP telefoon. Het is dus heel belangrijk om de compatibiliteit te controleren voordat je een headset aanschaft. Wanneer je dit niet zeker weet kun je contact opnemen met onze klantenservice of onze helpdesk.

Videobellen

Sommige bedrijven hebben vanwege veiligheidsoverwegingen een intercom met een camera. Met een VoIP toestel dat ondersteuning biedt voor videobellen kun je direct zien wie er voor de deur staat. Je hebt dan geen apart beeldscherm of applicatie meer nodig. Ook voor gebruikers die veel telefonisch vergaderen is een VoIP toestel met videobellen dé uitkomst. Je kunt in HD kwaliteit met elkaar videobellen en in HD audio kwaliteit met elkaar bellen. O ja, je doet milieubewust mee omdat je niet meer met je auto de deur uit hoeft om naar de vergadering te gaan.

Power over Ethernet

Voor een leek is Power over Ethernet, ofwel PoE, een onbekende term. Het betekent dat je vaste VoIP telefoon zijn voeding krijgt van het interne netwerk. Het is wel van belang dat de switch in je netwerk ook PoE doorgeeft. Vaak zie je onder de bureaus een wirwar aan kabels en voedingsadapters. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat je geen voedingsadapter meer nodig hebt. Veel toestellen worden al zonder voedingsadapter geleverd dus controleer altijd vooraf of je wel PoE hebt op je netwerk.

Voor gecertificeerde VoIP toestellen die door ons worden geleverd geldt een Plug and Play-installatie. Dit betekent dat deze vooraf zijn geconfigureerd, oftewel in onze termen “geprovisioned”. Je hoeft de vaste VoIP telefoon alleen maar aan te sluiten op jouw netwerk en kun je direct bellen.

De meest gebruikte merken op dit moment zijn Yealink, Cisco, Gigaset en Grandstream. Deze merken zijn uitvoerig getest en gecertificeerd door ons. Hierdoor kunnen wij de werking garanderen en worden jouw VoIP toestellen dagelijks voorzien van de laatste firmware door middel van automatische updates. Bestel jouw vaste VoIP telefoon eenvoudig online via onze webshop. Je kunt ook bij ons terecht voor alle andere VoIP apparatuur, zoals headsets, intercoms, DECT toestellen, routers en nog veel meer. Voor meer informatie neem je contact op met 088 – 066 0550 of stuur je een e-mail naar info@voipzeker.nl

Direct bestellen


Bekijk ook

> Medewerkers trainen door direct meeluisteren
> Overstappen met nummerbehoud
> VOIPZeker als KPN alternatief

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen