Heeft het chiptekort invloed op je bedrijf?

Heeft het chiptekort invloed op je bedrijf?
Rate this post

Het wereldwijde chip tekort is een groot probleem. Sterker nog, het chip tekort zorgt voor allerlei problemen en verstoringen voor bedrijven en haar klanten. Bedrijven worden geconfronteerd met uitdagingen bij het aanschaffen van IT-apparatuur zoals netwerkapparatuur, zakelijke telefoons (IP-telefoons) en andere apparaten. Toch zijn er oplossingen.

Hoewel experts dagelijks updates geven, is er geen garantie dat het wereldwijd chip tekort zal eindigen volgens de voorspellingen (eind 2022 – Kwartaal 1 2023). Overweeg als bedrijf vooruit te plannen en te zoeken naar nieuwe slimme IT-oplossingen.

Tekort aan chips

Oorzaak wereldwijd chip tekort

De COVID-19 pandemie veroorzaakte een grote stijging in de vraag naar microchips, aangezien de vraag naar technologie in grote vraag toenam met de veranderingen in het (bedrijfs)leven. Bedrijven over de hele wereld moesten zich aanpassen en verschillende veranderingen doorvoeren om effectief te blijven werken ondanks alle ingrijpende veranderingen en sluitingen. Het gevolg is dat veel IT-professionals, bedrijven en andere organisaties op zoek zijn naar apparatuur maar er simpelweg chip tekort is.

“Voorkomen is beter dan genezen.”

De uitrol van de 5G smartphones en de handelssancties die de VS vóór de pandemie aan China hebben opgelegd spelen ook een grote rol aan het wereldwijd chip tekort. Huawei mocht na een bepaalde tijd geen chips meer kopen, waardoor zij enorme bestellingen gingen plaatsen. Op dezelfde manier plaatsen Apple en andere organisaties ook grote bestellingen waardoor fabrieken niet konden voldaan aan de vraag en aanbod.

Slechte planning

Een ander probleem voor het chip tekort is een slechte planning. Tijdens het tweede kwartaal van 2020 stopten OEM’s in de auto-industrie , net als het grootste deel van de wereld, maar terwijl ze dat deden, annuleerden zij  bestellingen van een groot deel van de toeleveringsketen. Veel ontevreden leveranciers vonden andere markten die het ondanks de pandemie nog steeds goed deden.

Bovenstaand verhaal beschrijft een situatie waarin bedrijven een alternatieve oplossing vinden voor een slechte planning van leveranciers. Het moraal van dit verhaal is dus om te zoeken naar alternatieve oplossingen en dit vooral goed te plannen. Informeren, informeren en nog eens informeren. Er is namelijk een eenvoudig alternatief waarmee bedrijven verstoringen en vertragingen in aanschaf van IP-telefonie vanwege tekort aan chips kunnen voorkomen.

bellen via laptop

Denk vooruit, kies de slimme kostenbesparende oplossing

Denk vooruit en voorkom onzekerheid over het chip tekort. Lang wachten op IP-telefoons heeft geen zin. Als wij de afgelopen jaren iets hebben geleerd dan is het dat moeilijke tijden geheel onverwachts kunnen komen. Bedrijven kunnen zich dus het beste voorbereiden op onzekere tijden, zodat een drastische te kort aan chips of een pandemie geen (grote) invloed heeft op de organisatie. “Voorkomen is beter dan genezen”.

Tip: Bekijk met het management wat de komende 12 tot 24 maanden in jouw organisatie kan gebeuren. Kies een slimme kostenbesparende telefonie oplossing en stap over op modern werken genaamd Unite Phone – onze applicatie voor bellen via laptop en desktop, videobellen en vergaderen.

Doordat je software installeert op je desktop of laptop hoeven bedrijven niet meer te investeren in nieuwe IP-telefoons en andere apparatuur. Hierdoor besparen bedrijven enorm veel geld op zowel maandelijkse onderhoudskosten en in de aanschaf van nieuwe apparatuur. Misschien nóg wel belangrijk is dat bedrijven optimaal bereikbaar zijn en teams de vrijheid hebben om altijd en overal te werken.

Voordelen Unite Phone (bellen via laptop)
– Besparen op inkoop IP-apparatuur
– Besparen op maandelijkse telefoonkosten
– Video en audio bellen via laptop
– Geen hardware vereist
– Hybride- en flexwerken mogelijk
– Dashboard bellen en status collega’s
– Uitbellen met verschillende Caller ID (nummers)

Unite Phone 1 maand gratis

Is bellen via laptop de oplossing voor jouw eenmanszaak, MKB of Enterprise bedrijf, of heb je toch écht nieuwe IP-telefoons en appratuur nodig? Bel ons op voor vrijblijvend advies op  088 066 0550.

Wij hebben als één van de weinige providers een enorme voorraad van IP-telefoons en IP-apparatuur. Dat geeft ons de enorme vrijheid om grote projecten aan te nemen voor o.a. scholengemeenschappen, transportbedrijven, hotelketens en vele andere bedrijven. 

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen