De beste headsets voor jouw telefoon

De beste headsets voor jouw telefoon
Rate this post

Headset zijn er in vele soorten en maten. Ben je op zoek naar een headset die bedraad is, draadloos, in-ear, over-ear, on-ear, voor één oor of twee oren?

Misschien ben je op zoek naar een headset met Noise-cancelling? Zoals je ziet zijn er ontzettend veel mogelijkheden, maar ik help je graag in dit artikel bij het vinden van de juiste headset voor jouw telefoon.

Een bedrade headset of draadloze headset?

Bedrade headsets hebben als grootste voordeel: dat je deze kunt inpluggen en gelijk in gebruik kunt nemen. Bovendien is een bedrade headset een stuk goedkoper dan een draadloze headset. Je zult nooit problemen hebben met verbinding, alleen als je met je bureaustoel over de kabel hebt gereden. Wanneer je lekker achter je bureau zit en niet heel veel beweegt is een bedrade headset perfect.

Een draadloze headset is ideaal wanneer je veel in beweging bent. Wanneer je het fijn vindt om in je kantoor te kunnen lopen en niet gebonden wil zijn aan je bureau, is een draadloze headset perfect voor jou. Je zit ook niet elke keer in de knoop met een snoer of een kabel.

Bedrade headsets

Draadloze headsets

 

In-ear / on-ear / over-ear / één oor / twee oren

De benamingen verraden deze functies van de headsets een beetje.

In-ear – Echt een headset die in je oor zit. Dit is prettig als je geluid om je heen wil blokkeren en wanneer je wil dat de headset goed blijft zitten.

On-ear – Een headset met kussentjes die op je oren rusten. Een On-ear headset werkt prettig wanneer je rekening wilt houden met omgevingsgeluiden.

Over-ear – Bij een Over-ear headset gaat het kussentje over je oren heen. Hierdoor worden je oren volledig geïsoleerd. Wanneer je in drukke ruimtes werkt, is een over-ear headset prettiger. Dit komt omdat het geluid van buitenaf wordt geblokkeerd. Hierdoor heb je geen last van collega’s die hevige discussies hebben en kun je je focussen op jouw telefoongesprek.

In ear Headset

On ear headset

 

Headsets met één oor – wordt veel gebruikt in rustige omgevingen. Deze headsets zijn zeer geschikt wanneer je bewust wil zijn van je omgeving.

Een headset met twee oren – wordt vooral gebruikt in luidruchtige omgevingen of in een open ruimte. Met een headset met twee oren worden achtergrondgeluiden geminimaliseerd, waardoor je goed kunt focussen op het telefoongesprek.

Headset met één oor 

Headset met twee oren

 

Noise-Canceling of  geen noise-Cancelling?

Er zijn twee soorten Noise-canceling voor headsets. Je hebt Noise-canceling voor microfoons en Noise-canceling om geluid te blokkeren. Noise-canceling voor een microfoon werkt als volgt: wanneer er achtergrondgeluiden zijn, worden de achtergrondgeluiden weggefilterd door een programma binnen de headset. Hierdoor ben je goed te verstaan.

Noise-canceling om geluid te blokkeren spreekt voor zich. Het filtert het geluid om je heen zodat je 100% kunt focussen op het telefoongesprek.

Headset met noise-canceling (mic)

 

Met welke apparaten wil je jouw koptelefoon connecten?

Ook is het belangrijk dat de overweging wordt gemaakt of je de headset wil connecten (via bluetooth) met je mobiele telefoon, desktop of vaste telefoon. Let op, niet elke headset heeft de mogelijkheid om met alle drie (gelijktijdig) de apparaten te kunnen connecten.

 

Hulp nodig bij een keuze voor een headset voor jouw telefoon?

 

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste headset voor jouw telefoon. Neem met ons contact op of bekijk onze headsets in de webshop.

 Onze headsets 

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Blije klant

VoIP telefonie berekenen