De 4 slechtste redenen om je oude telefooncentrale te behouden – VOIPZeker

Rate this post
  1. De huidige telefooncentrale is heel stabiel en doet het nog.

If it ain’t broken, don’t try to fix it! dekt wel de drempel die veel bedrijven hanteren bij een kennismaking met VoIP telefonie. Het klinkt ook heel logisch, waarom zou je iets vervangen dat het al jaren goed doet. Dat er toch echt wel redenen zijn om de bestaande telefooncentrale te vervangen blijkt vaak na de eerste inventarisatie. Een VoIP telefooncentrale is veel meer dan alleen maar bellen en gebeld worden. Als we het hebben over bereikbaarheid dan komen klanten ineens met oplossingen en scenario’s waar ze zelf niet eerder aan gedacht hadden.

  1. Het overstappen op VoIP duurt lang en is ingewikkeld.

Dat een overstap op VoIP telefonie lang duurt en ingewikkeld is niet helemaal waar. Een goede voorbereiding is namelijk al het halve werk. Door een goede inventarisatie vooraf hebben we een goed beeld van wat de wensen zijn. We brengen deze inzichtelijk een visueel belplan. De aanvraag voor nummerbehoud duurt soms langer dan gewenst maar deze heeft geen directe invloed op je bestaande bereikbaarheid. Op het moment dat we akkoord hebben voor een portering plannen we een installatie in. Alle apparatuur wordt vooraf geprogrammeerd en hoeft alleen maar aangesloten te worden op het netwerk. Pas als alle toestellen online zijn en alle lichten op groen staan zetten we het telefoonnummer over en ben je per direct bereikbaar en mis je dus geen enkel telefoontje bij de overstap.

  1. Ik zie op tegen de investering van een nieuwe VoIP telefooncentrale.

Het behouden en in bedrijf houden van een bestaande telefooncentrale is vaak duurder dan de investeringen in een nieuwe VoIP telefooncentrale. Een traditionele telefooncentrale heeft namelijk vaak een duur onderhoudscontract. Daarnaast is de bestaande telefooncentrale vaak zo oud dat uitbreidingsmodule ’s of andere hardware dan niet of nauwelijks nog beschikbaar zijn. Daar waar het wel kan betaal je de hoofdprijs. Met een VoIP telefooncentrale vervallen ook de dure ISDN aansluitingen en betaal je tot 40% minder voor de gesprekskosten. Met een goede rekensom kom je snel tot de conclusie dat de ROI van een nieuwe VoIP telefooncentrale heel erg snel terug verdient is.

  1. Mijn personeel heeft helemaal geen zin in een nieuwe telefooncentrale.

In iedere organisatie zijn altijd een aantal “niet innoverende mensen” aanwezig. Deze mensen houden niet van verandering ook al is de impact op hun dagelijkse handelen nog zo klein. Vroeger was alles natuurlijk beter. Met een nieuwe VoIP telefooncentrale krijgen de medewerkers ook een nieuw vast toestel. In de basis kun je er mee bellen en gebeld worden. Dit betekend dat je nog steeds het numerieke toetsenbord gebruikt en de hoorn. De praktijk leert ons dat er ook medewerkers zijn die de verandering toejuichen omdat ze helemaal klaar zijn met de oude toestellen het niet hebben van een draadloze telefoon of headset. Het allerbelangrijkste is dat door het opstellen een goed belplan de klanten sneller worden geholpen en de klanttevredenheid omhoog gaat. Niet alleen de klanten maar ook de medewerkers worden er gelukkiger van.

Wij helpen je graag met een goed advies en een overstappenplan!

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen