Search

Wat is NAT?

Technisch worden IP-adressen veranderd in de header van een IP-bericht dat een router passeert. Vaak wordt ook het TCP/UDP-poortnummer veranderd, opdat men kan bijhouden welke veranderingen hebben plaatsgevonden. Een veel voorkomende toepassing is het toelaten van meerdere gebruikers van een thuisnetwerk tot het internet via één IP-adres.NAT staat voor Network Address Translating en is een techniek die in alle routers terug te vinden is. NAT zorgt ervoor dat een router altijd een uniek IP(v4)-adres kan toekennen aan een apparaat dat verbinding wil maken met het internet. Alle met internet verbonden apparaten moeten namelijk over een IP-adres beschikken om met elkaar te communiceren. Als een apparaat geen IP-adres toegekend krijgt, kan het in feite niets beginnen.Wanneer een router één enkel IP-adres aanmaakt, zorgt Network Address Translation (NAT) ervoor dat er voor elke computer/telefoon een verschillend IP adres wordt aangemaakt. Veel storingen van VoIP zijn terug te voeren op een slechte implementatie van NAT in een router. Wil je een perfect werkende VoIP oplossing, dan is het verstandig om te investeren in een goede router en implenmentatie van NAT.Vooral in kleinere netwerken staat er achter het modem/router van de internetprovider een tweede NAT-router geplaatst. Twee NAT-routers achter elkaar is voor VoIP telefonie niet gewenst. Er bestaat een kans dat er na verloop van tijd zeer vreemde problemen ontstaan met de gesprekken. In zo’n situatie kun je het beste de NAT routerfunctie van het modem uitzetten.

Vragen? Wij helpen graag!

Wil je meer weten over de voordelen van VoIP van VOIPZeker en wil je advies over hoe onze diensten jouw bedrijfsvoering kunnen optimaliseren? Aarzel dan niet en neem contact op met experts via 088 – 066 0550 of stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl.

Leg je wensen bij ons neer en wij geven direct advies op maat, wel of geen klant van VOIPZeker. Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen voor zzpérs, MKB- en grote bedrijven. Ben je er al uit, dan kun je hier je eigen VoIP pakket samenstellen.
user_06.png
Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Bel ons op 088 066 0550 of stuur een e-mail naar info@voipzeker.nl.

Klant worden

Ben je na het lezen overtuigd van onze oplossingen? Word direct klant en ga binnen 5 minuten live. 

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of ben je benieuwd naar onze diensten? Bel onze klantenservice op 088 066 0550 of stuur een e-mail naar helpdesk@voipzeker.nl.