Ongewenste gesprekken

Rate this post

Jij besluit je niet langer te ergeren aan deze telefoontjes en onderneemt actie, je schrijft je in in het Bel-me-niet register.

Ja, als bedrijf kan dat ook, het Bel-me-niet Register zich richt op natuurlijke personen. Natuurlijke personen zijn consumenten en bedrijven zoals maatschappen, vennootschappen onder firma en eenmanszaken. Deze natuurlijke personen kunnen hun telefoonnummer laten blokkeren voor telemarketing. Dan ben jij dus snel verlost van deze telefoontjes en kan jij weer rustig de telefoon opnemen.  

Als een telemarketeer jouw toch belt, noteer je de datum en tijd en de naam van het bedrijf. Dan kan jij een klacht indienen bij het ACM en zullen zij de beller een boete opleggen. 

Maar ja wat als je een BV of NV hebt? Daar hebben ze in Nederland helaas geen regeling voor. BV’s, NV’s en dergelijke vallen hier niet dit beschermingsrecht. Dit zijn rechtspersonen. Een rechtspersoon kan zich niet laten registeren in het Bel-me-niet Register en kan zijn telefoonnummer dus niet laten blokkeren voor ongevraagde telemarketinggesprekken. Vervelend maar waar.

Je kan als je last hebt van een bedrijf wel aan je telecom provider vragen of zij het telefoonnummer van dit bedrijf willen blokkeren. Dan heb je daar in elk geval telefonisch geen last meer van. Nu nog een NEE-NEE sticker op de brievenbus en de meeste reclames zijn verbannen.

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen