Netwerk en telefonie voor bedrijfsverzamelgebouwen

Netwerk en telefonie voor bedrijfsverzamelgebouwen
Rate this post

Een bedrijfsverzamelgebouw is een kantoorgebouw waar meerdere bedrijven gehuisvest zijn. Het gaat hier vaak om een mix van start-ups, kleine en MKB bedrijven die een kantoorruimte huren. In deze gebouwen is het netwerk vaak erg chaotisch, en kun je de meterkast eigenlijk ook een “verzamelgebouw”  van allerlei aansluitingen en internetverbindingen noemen. Het gevolg: hoge onderhoudskosten, hoge telefonie- en internetkosten, beperkte bereikbaarheid en geen eigen netwerkbeheer.

Bedrijven kiezen vaak voor een bedrijfsverzamelgebouw omdat zij een kleinere oppervlakte kunnen huren en daardoor goedkoper uit zijn. Dit maakt deze gebouwen ideaal voor starters en bedrijven die minder kantoorruimte nodig hebben door thuiswerken te promoten en minder willen betalen. Ook kunnen zij gebruik maken van gemeenschappelijke voorzieningen en profiteren van de aanwezigheid van andere bedrijven, die direct potentiële klanten zijn.

Een goed telefoonnetwerk is het meest effectieve communicatiemiddel tussen werknemers en klanten. In dit artikel leggen wij uit hoe bedrijfsverzamelgebouwen flink kunnen besparen op onderhouds- en maandelijkse kosten voor netwerk + telefonie EN veel meer faciliteiten krijgen.

VOIPZeker startende ondernemer


Eén communicatieplatform, gescheiden netwerken

Veel bedrijfsverzamelgebouwen hebben meerdere netwerken en nemen internet af bij verschillende leveranciers. Hierdoor moeten huurders (bedrijven) zelf afzonderlijk eigen internetdiensten afnemen, onderhoud betalen en hoge maandelijkse kosten betalen. Wat krijgen zij hiervoor terug? Hoge kosten, veel uitzoekwerk wanneer een monteur of leverancier komt voor netwerkbeheer en zelf beperkte netwerkbeheer voor eigen organisatie.

Voor deze bedrijven heeft VOIPZeker dé meest veilige en professionele oplossing. Door het aanleggen van één compleet netwerk en gebruik te maken van VLAN-verbindingen, wordt het netwerk gescheiden. Bedrijven krijgen ieder een apart (wifi) netwerk die zij zelf kunnen beheren. Als kers op de taart wordt het netwerk geoptimaliseerd door het gebruik van access points, waar afzonderlijk 4 bedrijven per access point op kunnen worden geïnstalleerd.

Ook hebben wij de mogelijkheid om ons robuuste netwerk, met een uptime van 99,999%, uit te breiden met een failoversysteem. Hierdoor ben je 24/7 en 365 dagen per jaar bereikbaar. Dat betekent dat de fysieke telefooncentrale overbodig is en het onderhoud teruggedrongen wordt naar nul en gaan de maandelijkse kosten omlaag.

Tot 60% besparen op telefoonkosten

Het delen van het netwerk resulteert in een besparing op de maandelijkse telefoniekosten. Bedrijven (huurders) kunnen voor een laag bedrag per maand diensten afnemen van VOIPZeker en toegang krijgen tot 75+ functies om het bellen meer pit te geven. Beheerders van bedrijfsverzamelgebouwen kunnen via het portaal afzonderlijk de verbruikskosten per huurder zien en kunnen wij automatisch gescheiden facturen sturen.

Bekijk alle functies

 

Eén receptie, één centraal beheer

Heeft jouw verzamelgebouw één receptionist die telefoongesprekken doorzet naar het juiste bedrijf? Doordat alle bedrijven op hetzelfde netwerk zitten en telefonie van VOIPZeker afnemen, kan de receptie gratis telefoongesprekken doorverbinden.

Ook kunnen bedrijven onderling gratis met elkaar bellen en een echte “eenheid” creëren. Breid het receptietoestel uit met enkele expanders en zie in één overzicht de status van alle medewerkers van alle bedrijven. Zie direct wie in gesprek is en schakel door met 1 druk op de knop. Handig!

Nóg meer voordelen

 Eén aanspreekpunt voor telefonie
 Eén netwerkbeheerder
 Eén centrale telefonie-omgeving
 Géén onderhoudskosten
 Tot wel 60% besparing op telefoonkosten
 Beveiligde telefonie- en netwerkomgeving
 100% dekking in hele gebouw
 Onderling gratis bellen

VOIPZeker heeft 18 jaar ervaring in het aanleggen van robuuste netwerken en geavanceerde telefonie oplossingen. Uit ervaring weten wij dat maatwerk oplossingen nauw luisteren en onze oplossingen toegevoegde waarde zijn voor bedrijfsverzamelgebouwen. Voor meer informatie neem je vrijblijvend contact op met één van onze experts om de mogelijkheden te bespreken.

VoIP telefonie, Vast op Mobiel, IP-hardware of internetverbinding nodig? Voor gratis advies bel je ons op 088 066 0550

Search
Recente berichten
Volg ons

Inschrijven voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van VOIPZeker, VoIP telefonie en tech.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Blije klant

VoIP telefonie berekenen