Alles over een poorten instellen

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van vaste VoIP telefonie is een goede kabel of wifi modem instellen onmisbaar.

zakelijk-internet-xdsl

Poorten instellen en VoIP telefonie

Voor het gebruik van VoIP telefonie is een stabiele internetverbinding van levensbelang. Een internet verbinding is eigenlijk altijd hetzelfde. Alleen de internetprovider die het levert maakt het verschil. Sommige internet providers leveren een eigen modem die geconfigureerd is met een eigen firmware. Deze modems bieden weinig ruimte om de instellingen en poorten aan te passen.

Wanneer je wel instellingen kan aanpassen krijg je van de provider geen zekerheid van blijvend functioneren van je VoIP telefonie. Providers voeren regelmatig updates uit die alles weer ontregelen en dan kan je weer van voor af aan beginnen. De beste oplossing is een eigen modem te plaatsen met meer configuratie vrijheid zoals een Draytek Vigor modem.

Verschillende modems

Om te kunnen bellen met VoIP telefonie moeten er een aantal poorten op de firewall ingesteld worden. Dit is noodzakelijk omdat anders het VoIP verkeer wordt geblokkeerd.

Om bij verbindingsproblemen er zeker van te zijn dat uw firewall geen telefoongesprekken blokkeert, kun je het beste de volgende poorten open stellen;

  • SIP: 5060 – 5090 TCP
  • SIP: 5060 – 5090 UDP
  • RTP: 10000 – 20000 UDP
Poorten instellen voip
Blije klant

Vandaag starten met bellen

Ruim 11.000 bedrijven in Nederland gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen