Alles over een moden instellen

Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden van vaste VoIP telefonie is een goede kabel of wifi modem instellen onmisbaar.

zakelijk-internet-xdsl

Wat is een modem?

Voor het gebruik van zakelijke VoIP telefonie is een stabiele internetverbinding van levensbelang. Daarvoor heb je een goed modem nodig en een goede internetverbinding nodig.
Je hebt de keuze tussen XDSL of natuurlijk een glasvezel verbinding. ADSL is een internetverbinding over koper en komt steeds minder vaak voor omdat ze vrij traag zijn. Bij VDSL is een deel van de verbinding van glasvezel: tot aan de wijkcentrale. Dit geeft een betere en stabielere kwaliteit. Vanaf de wijkcentrale wordt het internet weer over koper geleid.

Voor de beste vorm: volledig glasvezel kiezen mensen Daarom gaan veel meer mensen voor glasvezel internet. Deze is volledig van glas en heeft een goede stabiliteit en ook een hoge snelheid. Maar wat heeft dit nu met een modem te maken zal je misschien denken. Dit zal ik je uitleggen.

Verschillende modems

Een XDSL modem en Glasvezel modem zijn twee totaal verschillende dingen. Zoals de naam al zegt is er voor ieder type verbinding een eigen soort modem. Een XDSL modem ontvangt een telefoonsignaal en zet dit om naar een internetverbinding. Een Glasvezel modem ontvangt direct een glasvezel signaal en zet dit verder door in het bedrijf.

wifi modem instellen
Automatische openingstijden

Waarom een modem kopen?

De grote internet providers leveren vaak een eigen modem. Deze modems hebben vaak een eigen firmware en bieden weinig ruimte om de configuratie aan te passen. En als deze er wel is dan heb je geen zekerheid voor de toekomst omdat de providers regelmatig updates uitvoeren die alles weer ontregelen. Het meest verstandige is om je eigen modem aan te schaffen waardoor je volledige zelfcontrole houdt.

De oplossing hierbij is vaak het vervangen van het modem door een met meer configuratie vrijheid zoals een Vigor Draytek modem.

Uit de praktijk blijkt dat een Draytek Vigor een van de beste modems is om zakelijk te gebruiken

Blije klant

Vandaag starten met bellen

Ruim 11.000 bedrijven in Nederland gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen