Alles over een backup internet verbinding

Sla je zakelijke bestanden veilig op en zorg voor een tweede backup internet verbinding. Zo blijft je bedrijf bereikbaar wanneer internet uitvalt.

backup verbinding

Wat is een backup verbinding

Alles staat tegenwoordig in de Cloud, van online werkplekken tot VoIP telefonie. Hierdoor is de zakelijke internetverbinding van levensbelang geworden. Niets is vervelender dan een internet of telefoonstoring. Zonder goede backup verbinding kan dit je hele organisatie gedeeltelijk of geheel stil leggen.

Storingen zijn onvoorspelbaar en een storing kan van een paar minuten tot enkele uren duren. Er is geen e-mail verkeer meer mogelijk en de online werkplekken hebben geen toegang tot bedrijfsapplicaties en documenten en als klap op de vuurpijl kun je ook niet meer bellen. De oplossing hiervoor is een backup internetverbinding.

Voip firewall
backup internet verbinding

Wat is een backup internet verbinding?

Een backup verbinding maakt gebruik van twee verschillende internet verbindingen. Als de hoofdverbinding uitvalt neemt de backup verbinding het direct over. Je merkt er vrijwel niets van en kunt gewoon doorgaan met werken zoals je gewend bent.

Het zou niet verstandig zijn om de backup verbinding bij dezelfde provider aan te vragen want dan liggen ze er allebei uit bij een storing. Vaak zie je een combinatie van Glasvezel en een VDSL verbinding.

De optie met een 4G modem is voor kleine organisaties wellicht een optie maar de beperking van een databundel en het lokale 4G bereik kunnen alsnog zorgen voor problemen.

Zo zie je maar dat een zakelijke internet verbinding veel meer is dan alleen maar toegang tot het internet. Denk hierbij ook aan een degelijk Wifi netwerk. Een goed advies begint met een goede inventarisatie.

Blije klant

Vandaag starten met bellen

Ruim 11.000 bedrijven in Nederland gebruiken VOIPZeker

Logo 1
Logo 3
Logo 3
Logo 4
VoIP bestellen